Операція Благословення, благодійність

Майже пів року українські будинки потребують додаткового обігріву. Цієї зими дуже непросто довелося мешканцям прифронтових сіл та невеликих населених пунктів, де будинки опалюються газовими колонками чи печами. Через військові дії люди масово залишилися без джерел доходу, й багато кому довелося відмовитися від газу, а вартість дров збільшилася у кілька разів.

За зимовий період американська організація «Операція Благословення» сплатила купівлю паливних брикетів для кількох тисяч сімей. Вже в середині лютого 73 малозабезпечені сім'ї у Запорізькій області безоплатно отримали паливні брикети. Допомога прийшла дуже вчасно – у більшості на той час паливо практично закінчилося, хоча й холоди вони прожили у жорсткому режимі економії дров, куплених у кредит або за останні копійки.

Отримуючи паливні брикети, люди плакали від щастя. Деякі з них ділилися своїми історіями та просили передати подяку особисто кожному, хто зробив усе можливе, щоб до їхніх домів прийшло тепло.

undefined

Мешканка одного з сіл Карина з болем говорить про регулярні обстріли та руйнування у її громаді. Вона щиро дякує за брикети, але її останні слова подяки не чутно – їх заглушає сигнал сповіщення про повітряну тривогу. З російського аеродрому злетіли ракетоносії, й пронизлива сирена повідомляла про небезпеку обстрілу.

«Нещодавно був приліт ракети, вибух дуже сильний. Було так голосно, що діти злякалися, і з того часу страх не залишає нас. Постраждало дуже багато домів, майже у всіх людей вилетіли шибки з вікон і зруйнувалися теплиці на городах, які ми збудували для вирощування овочів, – розповідає Карина. – Як жити тут, невідомо. Але евакуюватися нам нема куди. Наш тато воює, й ми живемо за його військову зарплатню. Ми купили 6 кубів дров за 10 тисяч гривень, цього нам впритул вистачило на зиму. А ось на весну вже нічого не залишилося, то ж ви дуже вчасно нам допомогли!»

undefined

67-річна Лідія Володимирівна мріяла, як відпочине від роботи на пенсії. Але війна завадила їй насолодитися спокоєм. Війна не вибирає своїх жертв за віком або статусом, вона відбирає останнє у всіх без розбору…

«Ми взяли кредит під великі відсотки, щоби купити паливо для обігріву будинку. У мого чоловіка інвалідність, після інсульту йому потрібний догляд та дорогі ліки. Наша пенсія – 5 тисяч гривень, але ми її не бачимо. Щойно виплати приходять на картку, ми залишаємо усі гроші в аптеках. Борг за газ 11 тисяч гривень «тягнеться» з минулого року... Щойно взяла у борг картоплі в магазині, щоб не померти з голоду. Так і живемо.

Дякую вам велике за те, що ви врятували нас від холоду та подарували паливні брикети! Ми віримо, що настане мир, а завдяки вашій небайдужості якось простягнемо до кращих часів! Дякую і низький вам уклін!»

undefined

72-річна Антоніна Андріївна щиро дякує за безоплатно надане паливо:

«Кілька днів тому, коли я набирала воду у колодязі, поряд прилетіла ракета. Досі не можу відійти... Ноги й руки від страху тремтять, а до того ж у хаті холодно, через це неможливо вгамувати тремтіння в руках.

Ви реально врятували нас! Бо хоч і весна, а в домі сиро, мерзлякувато й холодно. Потрібно протоплювати, а нема, чим. Пенсія мінімальна. Брикети дорогі, їх купити не маю можливості… Бажаю вам насамперед здоров'я та добробуту, й щоб війна швидше закінчилася!»

undefined

Юлія – домогосподарка та мама трьох дітей. Вона з гіркотою розповідає про будні дружини військового:

«Війна спотворила наш спокій. Разом із дітьми нам доводиться постійно ховатися та переїжджати. Ми живемо лише з зарплати мого чоловіка військового. Він ризикує своїм життям, а зрештою нам не вистачає грошей навіть на пальне… Цього року все особливо подорожчало. Дуже дякую, що допомагаєте і не залишаєте нас у такій складній ситуації. Нам дуже приємно! Від щирого серця дякуємо всім вам!»

undefined

65-річна Надія Василівна живе в одному із сіл Широківської громади. 38 років старанно працювала – у тому числі, електромонтером, стропальницею та у військовій охороні. Але пенсія їй поки не нараховується, а професійних досягнень виявилося недостатньо, щоб накопичити заощаджень на чорний день.

«Війна розділила нашу сім'ю, і я вже два роки не бачу дітей та онуків. А мій молодший син служить у ЗСУ та захищає нашу Україну. Я виживаю тільки за рахунок того, що він із кожної зарплати надсилає мені гроші, але на паливні брикети цього недостатньо. Одна тонна брикетів коштує 5000 гривень, а потрібно щонайменше 3 тонни. Ну, як це взагалі можна купити? Ніяк! Але завдяки “Операції Благословення” я не замерзну!» – щиро дякує жінка.

undefined

Олена та її діти не стримують радості, коли машина вивантажує заповітне паливо.

«Купити брикети з нашими мінімальними виплатами – це неможливо. Дрова, вугілля, будь-яке паливо подорожчало в кілька разів, а наші доходи не збільшилися. Якість нашого життя погіршується, й сьогодні ми виживаємо тільки завдяки таким небайдужим людям, як ви! Ваша допомога нам дуже потрібна! Дякую!»

undefined

Передаємо слова подяки особисто кожному партнеру CBN Emmanuil! Зокрема кожному, хто приєднався до акції «Тепла зима» від «Операції Благословення»! Ваш внесок допоміг зігріти так багато людей цієї зими!

На жаль, уже зараз відомо, що і наступний холодний період не буде простим, і багатьом знадобиться наша спільна допомога.
Будь ласка, продовжуйте підтримувати “Операцію Благословення”!

Ви можете перерахувати пожертву просто зараз!