Бути вільним від стресу — чи це можливо?

Тривога, занепокоєння та напруга — найбільш руйнівні сили, з якими ми стикаємось щодня. Вони крадуть сили, повільно підривають віру, не дають нам зростати у Господі. Та якщо ми хочемо розвивати стосунки з Ісусом, маємо зрозуміти Божий план щодо свободи від стресу.

Джерело сили стресу

Занепокоєння та напруга виникають, коли ми обираємо покладатися на власні сили, а не на Бога та Його Слово.  Чому так відбувається? Коли ж ми вирішуємо спиратися на власне розуміння, а не на Божі обітниці,  то ставимо себе вище за Господа. Це відкриває наші емоції до тривоги, занепокоєння та напруги. Проте у кожного, хто потрапив у цю пастку, є надія і свобода.

Як вирватися з пастки

Ісус сказав: «Прийдіть до Мене всі, хто втомлений та обтяжений, і Я вас заспокою»  (Матвія 11:28)  

Ісус розумів людську схильність до тривог, і тому радив нам поглянути на те, як Бог годує птахів небесних та вдягає квіти. «Наскільки ж більше Бог піклуватиметься про Своїх дітей!»  (Матвія 6:25-34) 

Можливо, постає питання, як отримати обіцяне та вірити, що Його турбота прийде вчасно, і переживати про їжу, одяг та інші життєві питання, вже непотрібно? Відповіддю на це є слова Ісуса: «Шукайте спочатку Царства і Його праведності», а Він подбає про все інше. 

Зростаючи у розумінні Божої любові до нас, ми незабаром зрозуміємо, що ніщо в цьому світі не може відокремити нас від Його любові (Римлян 8:38-39). 

Покладайте турботи на Нього 

Кожен день дає нам можливість більше довіряти Богові та покладати на Нього свої турботи. Один із найкращих способів зробити це — замінити тривогу молитвою подяки. 

«Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою» (До филип'ян 4:6) За цією заповіддю слідує чудова обітниця: «І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі»  (До Филип'ян 4:7).

Зодягніться у Божий мир

Помоліться просто зараз, щоб увійти у спокій, який Бог має для вас: 

«Отче, прости мене за мою невіру. Я більше не хочу вірити у свої сили. Дякую, що Ти піклуєшся про мене. Я віддаю Тобі всі турботи. Я знаю, що можу довірити Тобі кожну ситуацію свого життя. Я приймаю Твій відпочинок. Будь ласка, навчи мене, як ходити у Твоїм спокої кожен день. У Ім'я Ісуса. Амінь!»

З любов’ю CBN Emmanuil

Потребуєте молитовної підтримки?
Напишіть нам!

Також щиро радимо інші статті на тему емоційної рівноваги та довіри Господу. Сподіваємось, вам сподобаються наступні публікації:

- Як долати депресію: уроки царя Давида
- Що робити коли Бог далекий, а ти виснажений?
- Дослідження серця