ЖИВА ВОДА, ЩО НІКОЛИ НЕ ПЕРЕСИХАЄ

«Коли прагне хто з вас, нехай прийде до Мене та й п'є!» (Від Івана 7:37)

Біля колодязя Якова в Самарії відбулася чудова розмова, коли Ісус, Який там відпочивав, попросив у однієї жінки води.

В Євангелії від Івана 4:9 пояснюється її здивування: «Як це ти, юдей, просиш пити в мене, самарянки? Бо євреї не мають справ із самарянами». 

Однак Ісус думає про щось інше, ніж про воду. Він відповідає: «Якби ти знала дар Божий і хто це той, хто каже тобі: «Дай мені напитися», ти б попросила у Нього, і Він дав би тобі води живої... Хто п'є воду, яку Я даю той ніколи не буде спраглий. Але вода, яку Я йому дам, стане в ньому джерелом води, що тече в життя вічне» (Євангеліє від Івана 4:10, 14). 

З грецької мови «пити» не означає випити одну чашку за один раз. У версії короля Якова сказано «п’є». Це означає постійно пити – як тоді, коли Ісус сказав: «Продовжуйте просити... Продовжуйте шукати... Продовжуйте стукати...». У Євангелії від Матвія 7:7 Він каже жінці біля криниці: «Продовжуйте пити».

Слова Ісуса є живою водою. Вони проникли глибоко в її дух, спонукаючи її сказати: «Я знаю, що прийде Месія... Він розповість нам усе» (Івана 4:25). Тоді Ісус проголошує: «Це Я, Хто розмовляє з тобою» (Івана 4:26). 

А тепер випийте ці слова, нехай вони проникнуть глибоко. Коли ви чуєте Ісуса, ви отримуєте Живу Воду, й Він каже: «Пий її»! Це означає, що Він, постійно промовляючи Своє Слово, відкриває Себе, й Він постійно тече – як вода – Він ніколи не зупиняється!

Він завжди поруч, готовий вилити Свого Духа на кожного з нас. А в Євангелії від Івана 7:37-38 Він проголошує: «Хто спраглий, нехай прийде до Мене і п’є. Хто вірує в Мене, як сказано в Писанні, у того з серця потечуть ріки води живої». 

Все, що нам потрібно зробити – це бути спраглими і вірити в Нього.* 
Бережи Вас Бог!

Гордон Робертсон
Президент і генеральний директор CBN

*Уривок із вчення для співробітників CBN

P.S. Потребуєте оновлення серця та молитовної підтримки? Звʼяжіться з нами!