Ви те, що ви любите

Ви коли-небудь намагалися щось змінити у своєму житті?

Можливо, вас щось дуже вразило — проповідь, свідчення, нове одкровення, й ви вирішили стати краще, застосувати новий підхід чи щось змінити у своєму характері. Отже, ви приступили до діла, прийняли рішення, й, хоча зміна може тривати день, тиждень або навіть місяць, проте десь на шляху до змін ви раптом усвідомили, що зісковзуєте назад до старої звички, негативного ставлення чи поведінки…

Чому так відбувається?

Що ж, у своїй книзі «Ти те, що ти любиш» професор Джеймс К.А. Сміт припускає, що ми повертаємось до старого тому, що приходимо до довгострокових змін не головою, а серцем. Ми ─ людські істоти, які живуть потаємними бажаннями (серцем), й саме це має зазнати змін, щоб змінилася поведінка (зовнішнє).

Його ідеї переконливо біблійні. Зрештою, Приповісти 4:23, як відомо, закликають нас: «Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, бо з нього походить життя».

Цей вірш призначений не лише для підлітків, які думають про побачення! Насправді, це вірно для кожної людини: як відчувають наші серця, такі ми й є.

Коли ми любимо правильно… наша поведінка змінюється. Віра і слухняність випливають із любові: Бог любить нас, а ми любимо Бога…

Подумайте про це: ми робимо щось не лише тому, що вважаємо, що це добре. Ми всі ─ люди, які шукають задоволення, а задоволення ─ це дещо щире. Наприклад, я знаю, що не найкраще рішення витрачати гроші не на погашення боргів чи заощадження, а на приємні речі. Але емоційний потяг до речей часто набагато сильніший.

У 118-му псалмі Давид розмірковує про Слово Боже. Коли ми думаємо про Боже Слово, ми часто думаємо про такі слова, як «вірити», «коритися» та «довіряти» — про всі речі, які у нас мають вже бути або які ми маємо прийняти. Проте, більше, ніж будь-хто з героїв Святого Письма, Давид каже, що любить Слово Боже! Насправді, він говорить це 10 разів!

«Як я кохаю Закона Твого, цілий день він — розмова моя!» (Псалми 118:97)

Сам Ісус утверджує такий підхід до життя.

Велика заповідь Христа полягає в тому, що ми повинні «любити Господа Бога нашого всім серцем, душею, розумом та силою». Чому Він вирішив сказати слово «любов»? Тому що коли ми любимо правильно, наша поведінка змінюється. Віра і слухняність випливають із любові: Бог любить нас, а ми любимо Бога.

Запитайте себе: Що ви любите?
Чого ви справді хочете, дійсно бажаєте?

Тільки коли ми знайдемо відповідь, тоді ми справді зможемо почати змінюватися.

Фін Шерідан,
CBN Europe

P.S. Підтримаємо вас у русі до добрих змін!
Напишіть, щоб отримати молитовну підтримку!