Сила Божої милості оновлюється щодня саме для вас

Ми – люди – схильні до накопичення. Хочемо не просто щось мати, а мати достатньо. Хвилюємось, щоб в домі було достатньо їжі. Розраховуємо, щоб грошей вистачило на місяць. Сподіваємось, що все піде за планом… 

Проте життя вносить корективи, й часом потреби змінюються миттєво. То ж, як не втратити Божий мир та віру у Його благість, коли здається, що все інше вже втрачене?

Боже Слово обіцяє, що в нас буде усе необхідне — навіть коли ми не впевнені у завтрашньому дні! Божі милості для нас оновлюються щоранку, й їх завжди достатньо на прийдешній день.

Божі милості невичерпні

Всезнаючий Бог цілком усвідомлює, з чим ви зіткнетесь вже наступної години. Він знає, за яких обставин ви прокинетесь завтра. Він Всемогутній, і саме тому Бог оновлює свої милості до нас щоранку – щоб ми могли триматись у будь-яких обставинах і процвітати там, де ви є. 

Коли апостол Павло написав свої добре відомі слова до филип’ян, він говорів саме про Божу милість: «Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі» (До Филип'ян 4:13). Двома віршами вище ви прочитаєте, що «все» пов’язане саме з життєвими обставинами апостола. Й не важливо, добрі вони були чи погані! 

«Не за нестатком кажу, бо навчився я бути задоволеним із того, що маю. Умію я й бути в упокоренні, умію бути й у достатку. Я привчився до всього й у всім: насищатися й голод терпіти, мати достаток і бути в недостачі» - пише апостол. А як висновок додає, що може все – «у Христі» (До Филип'ян 4:11-12).

Життєві події можуть здаватись несподіваними, та для Бога вони точно не є сюрпризом. І Його щоденне милосердя аж ніяк не закінчується за обставин. 

Кожного світанку зі сходом сонця Він дає нам Свої дари — благодать, силу, мудрість і терпіння — все, що нам знадобиться для життя сьогодні та завтра! Хоча щоденні вимоги часто змінюються, Боже милосердя – незмінне, і Його благодаті завжди достатньо.

Ісус – остаточна Божа милість для нашого життя

Допоки ми працюємо над тим, щоб накопичити достатньо енергії, терпіння, мотивації, любові, сил, фінансів чи будь-чого іншого, потрібно не забувати, що Його милість вже працює у нашому житті. Насправді вже не потрібно для всього цього «робити» — потрібно вміти «прийняти»! 

Адже Павло писав: «Бо живемо згідно з тим, у що віримо, а не з тим, що бачимо» (2 до Коринтян 5:7). То ж кожен новий день починається з прийняття вірою того, що вже зробив Бог саме для вас.

Кожного світанку зі сходом сонця Він дає нам Свої дари — благодать, силу, мудрість і терпіння — все, що нам знадобиться для життя сьогодні та завтра!

Ми навчились довіряти Богові спасіння, але і це є простим актом віри та прийняття: «Бо саме Божою милістю спаслися ви завдяки вірі. Спасіння не є ваша заслуга, то є дар Божий. То не винагорода за чийсь труд, й не те, чим хтось міг би хвалитися» (До Єфесян 2:8-9).

Чому ж тоді все інше ми прагнемо «заробити» власними силами? Чи не легше було б, перебуваючи в Божому Дусі, знайомитись із Його обітницями, яких так багато в Його Святому Слові? Чи не краще було б визнавати Його милість до нас та отримувати все, що маємо у Христі? Апостол Павло саме так і робив, адже саме він написав: «Благословенний Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа. У Христі Він благословив нас усіма духовними благословеннями в Царстві Небеснім» (До Єфесян 1:3).

Коли Ісус вмирав на хресті, рятуючи наші душі, Він останнім подихом завершив великий план нашого спасіння. «Спробувавши трохи оцту, Ісус мовив: «Звершилося!» Тоді, схиливши голову, Він помер» (Івана 19:30).

На хресті Христос завершив справу, що була доручена Йому Небесним Батьком. Він зробив можливим для нас перебувати в Ньому – як у вічності, так і тут, на землі. Його робота зі спасіння завершилася, й Божа милість та благодать стали доступними для нас завдяки Його жертві. Все, що нам слід робити – приходити до Нього щоранку та приймати ту милість і благодать. 

Ми можемо переживати Його милість та благодать щоранку 

Щоденні труднощі виявляються не такими й страшними, коли ми відкриваємо для себе нескінченне необмежене та нестримне Боже милосердя. 

Милосердя вкорінене в Його характері, воно існує поза часом, воно ніколи не змінюється. 

Пророк Єремія описував це так: 

«Бо ласка Господа безмежна, бо Його милосердя — невичерпне. Вони оновлюються знов щоранку, адже велика праведність Твоя. Душа моя говорить: “Господь — мій Бог”, тому надію покладаю я на Нього. Господь благий до тих, хто сподівається на Нього, той до душі Йому, хто Його прагне. Яке то благо сподіватись тихо на Господа прихід!» (Плач Єремії 3:22-26).

Боже милосердя невичерпне, бо Він – ваша частка! Він – ваш спадок, бо ви перебуваєте у Христі!

Цар Давид колись написав такі слова:

«Господь — це спадщина моя, мого життя це чаша. 

Моє майбутнє у Твоїх руках. Мені щасливий випав жереб, 

о так, чудесну частку я здобув. Благословляю Господа. 

Дає мені поради Він і навіть уночі керують мною почуття оті. 

Господь завжди переді мною. Коли зі мною Він, завжди я у безпеці. 

Тому щасливий я, втішається душа, я житиму в безпеці» (Псалом 16).

Сонце сходить щодня, щоб освітити та зігріти землю. Кожного ранку, прокидаючись разом з ним, вітайте новий день впевненими у Його милості до вас та будьте готові зустріти все, що цей день може вам принести. І нехай ця впевненість не буде народжена вашими зусиллями, а радше вашою вірою у Його милість та благодать. Адже Його Слово говорить: «І це не те, що ми спроможні самостійно вирішити так, ніби воно йде від нас. Швидше ця сила — від Бога» (2 до Коринтян 3:5).

CBN Emmanuil

P.S. Потребуєте молитовної підтримки? Напишіть нам!