СЕЛАХ

Так, новорічні свята давно минули, але й зараз не пізно молитися про те, щоб цього року ваше життя наповнилося радістю та енергією. Перш ніж почати серйозний рух до намічених цілей, я хочу познайомити вас (або нагадати, якщо ви вже знайомі) зі словом, яке ви знайдете в Псалмах і книзі пророка Авакума — Селах.

Значення єврейського слова «Селах» невідоме, проте тлумачиться воно просто: «зупинитися у Його присутності».

Знаю, що на початку кожного нового року легко загрузнути у постановці цілей, побудові очікувань того, що може принести новий період тощо. У цьому немає нічого поганого! Але сьогодні я хочу вас запитати: що якщо замість того, щоб просуватися вперед зі своїми списками і стратегіями, ми зупинимося? Зробимо паузу. Послухаймо.

Що, якщо ми витратимо трохи часу на «Селах», перш ніж робити важливі кроки?

Подібно до того, як десятина – це перші плоди нашого доходу, що ми жертвуємо Богу, пауза у Його присутності може бути підношенням Богу нашого найпотужнішого ресурсу – часу.

Якщо ми починаємо день з молитви та роздумів, читання та навчання у надії, що це зробить наш день сильнішим, чому наш рік має бути іншим?

Виберіть день, щоб зупинитися в Його присутності, провести час у молитві та запитати Бога: «Що ти хочеш зробити у моєму серці та через мене?» Ось так, не кваплячись, можна отримати величезні дивіденди на рік уперед.

Ось що я зроблю, обговорюючи свій новий рік із Богом. Це ж саме я пропоную зробити й вам:

1. Поклоняйтесь

Увімкніть музику, що прославляє Бога та розкриває те, Ким Він є. Співайте Йому й готуйте своє серце прийняти Слово, що Він вам скаже.

2. Запитуйте

Після того, як ви провели деякий час у поклонінні, продовжуйте ставити Богові ключові для вас питання, наприклад:

  • Яку роботу ти хочеш провести в мені (у моєму серці) цього року?
  • Що Ти хочеш зробити через мене цього року?
  • За кого мені потрібно молитися цього року?
  • Що мені потрібно відпустити цього року?
  • Кого мені потрібно пробачити цього року?

Вас може турбувати багато питань, тому список може бути нескінченним. Однак, постарайтеся не перевантажуватись. Ставте Богові саме ті питання, що найбільше вас хвилюють.

3. Слухайте

Виділіть достатньо часу, щоб просто зробити паузу в Його присутності ─ Селах. Слухайте Його голос і слова, які Він може вам сказати. Не засмучуйтесь та не докоряйте себе, якщо одразу нічого не почуєте. Будьте терплячими та зосередьтеся на тих питаннях, відповіді на які шукає ваше серце.

4. Записуйте

Записуйте те, що і як ви відчували, прийняли, усвідомили. Те, що Бог говорив вам під час спільного спілкування. Можливо, Він хоче, щоб ви зробили певні кроки або готовий дати вам деякі інструкції. Це може бути слово, фраза чи вірш, що Бог скаже вам на рік уперед. Візьміть до уваги Його Слово на наступні дні!

5. Шукайте поради

Якщо ви почуваєтеся комфортно, знайдіть надійного друга або наставника та поділіться тим, що, на вашу думку, Бог сказав вам. Погляд з боку завжди корисний ─ так можна вирішити будь-які непорозуміння, глибше зрозуміти одкровення або не пропустити те, що ви, можливо, не помітили.

Я вірю, що якщо ми зробимо кілька таких зупинок – Селах – на початку нашого року, ми побачимо прорив і прогрес, як ніколи раніше.

Моя молитва про вас у новому році полягає в тому, щоб ваше серце з'єдналося з серцем Бога таким чином, щоб змінити наш світ на краще. Будьте благословенні та насолоджуйтесь своїм новим роком!

На основі статті Чармейна Хібберда
Помічник з маркетингу (письменник),
CBN Europe

P.S. Підтримаймо вас у молитві за потреби!
Напишіть!