Різдво – це надія для всіх людей

Різдво нагадує, що в наш непростий і багатостраждальний світ народилось чудо з Небес – Божий Син – надія всіх людей.

«Бо Я знаю ті думки, які думаю про вас, говорить Господь, думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію» (Єремія 29:11).

І ось, які думки і плани мав Бог Отець щодо нас…

Божий Син народився у цей світ – став людиною, прийнявши тіло людське.

Біблія неодноразово в Євангеліях називає Його Сином Людським. І саме завдяки тому, що Божий Син став Сином Людським, ми тепер можемо називатись синами і доньками Бога.

Через Його народження, ми можемо пережити чудо народження згори від Святого Духа і разом з Христом стати співспадкоємцями всього Царства Божого як на Небі, так і на Землі.

Повнота часу настала, і народження Христа є визначальною подією в історії всього людства та причиною кардинальних змін в ході розвитку цивілізації.

«Об'явивши нам таємницю волі Своєї за Своїм уподобанням, яке постановив у Самому Собі, для урядження виповнення часів, щоб усе об'єднати в Христі, що на небі, і що на землі» (До ефесян 1:9-10).

Воля Бога була таємницею, але нині вона відкрита усім нам!

Сам люблячий Бог Отець відкрив нам «Таємницю, заховану від віків і поколінь».

І ця Таємниця є Христос в нас – надія проявленої Божої слави.

«Таємницю, заховану від віків і поколінь, а тепер виявлену Його святим, що їм Бог захотів показати, яке багатство слави цієї таємниці між поганами, а вона Христос у вас, надія слави!» (До колосян 1:26-27).

Давайте разом почитаємо слова Апостола Івана:

«І життя було в Нім, а життя було Світлом людей. А Світло у темряві світить, і темрява не обгорнула його» (Івана 1:4-5).

«Світлом правдивим був Той, Хто просвічує кожну людину, що приходить на світ» (Івана 1:9).

Божий Син і є тим світлом у кожному з нас, й саме це світло в нас – від Нього. Це світло резонує у відповідь на Слова Христа і Євангеліє, що звучить для нас сьогодні.

«(Світло) в світі було, і світ через Нього повстав, але світ не пізнав Його» (Івана 1:10).

«А всім, що Його прийняли, їм владу дало дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його» (Івана 1:12).

… Так, світ який через Нього був створений не пізнав і не прийняв Його. Але є й ті, чиє внутрішнє світло відгукнулось на світло в Його голосі. Вони вірять в Його Імʼя та довірили Йому свої життя і долі. Саме ці люди називаються Божими дітьми.

В Ісусі – примирення з Богом.

«… бо Бог у Христі примирив світ із Собою Самим, не зважавши на їхні провини, і поклав у нас слово примирення» (2 до коринтян 5:19).

То ж, щиро вітаю всіх вас, дорогі друзі, з Великим Святом Христового Різдва!

Молюсь, щоб Небесній Отець по новому відкрив вам Свою безмежну любов і нестримну щедрість у кожній сфері вашого життя. Прошу Бога, щоб всі Його небесні благословіння відкрились для вас в цьому році через Ісуса Христа – Його Сина і вашого Спасителя.

Констянтин Литвиненко,
Президент CBN-Emmanuil