Пригоди у таборі «Суперкниги»

Найкращий, найвеселіший та пізнавальний час дитячого дозвілля ─ у таборах від «Суперкниги»! Влітку 2021 року близько трьохсот дітей відпочивали у дитячих таборах у Львові, Червонограді та Соснівці ─ їх організувала львівська команда Клубу «Суперкниги». Щодня діти великим задоволенням заробляли бали для своєї команди, перемагали у конкурсах, гралися у активні ігри, брали участь у майстеркласах, й ─ найголовніше ─ чули Євангеліє. А нещодавно команда проєкту отримала листа від однієї сім’ї, що була присутня у таборі…

Привіт, друзі!

Хочемо поділитись враженнями від неймовірної поїздки влітку, у серпні 2021 року. Разом із Церквою «Гефсиманія» та «Суперкнигою» ми були у оздоровчому таборі «Ровесник», що знаходиться у м. Червоноград. 

Хто ми? 

Сім`я Степаненко. 

Мандрували ми вчотирьох: мама Олена і нас троє ─ Даша (мені 9 років), Міша (мені 7 років, хоча у таборі було ще 6) і наша маленька сестричка Сашенька (5 рочків, щоправда, у серпні 2021 їй було ще 4).

Спочатку усе було дуже незвично…

Ми ще ніколи не бували у поїздках без мами більше одного дня… Тому, коли ми розсілися в автобусі по наших місцях, і Даша з Мішою опинились у команді «Зелених», тоді як мама з Сашенькою ─ у команді «Червоних», на нашу радість накладався смуток й пересторога перед невідомим….

Але, вже через кілька хвилин ми забули про страхи, й занепокоєння враз вилетіло разом із вітерцем у відчинені вікна нашого автобуса, який прямував на зустріч неймовірним пригодам! Й вони почались саме тут, зараз! Нам дали перше таємне завдання: придумати гасло, девіз і назву нашій команді «Зелених». Ще й так, щоби ніхто не почув наші перемовини, адже неподалік у автобусі сиділи члени команд «Червоних», «Синіх» і «Жовтих»! 

Дух пригод і Божа ласка опустились на нас та проникли у саме серце… Саме тоді ми вирішили назватись «Зеленими драконами»! А мама із Сашенькою, як ми дізнались згодом, стали «Червоними зорями».

Як же нам було цікаво і весело! Незнайомі діти у нашій команді одразу стали рідними і близькими. У нас був Капітан і Заступник та справжня команда, й ми вже почали заробляти бали! Так, кожен прагнув стати переможцем, але не один, а зусиллями усіх спільно!

Нас радо зустрів Червоноград. Ми мешкали у двоповерхових котеджах, наша сім’я оселилася у окремій кімнаті на першому поверсі. Тут, у сімейному колі, ми могли ввечері обмінятись враженнями, досягненнями та новими ідеями. Їх завжди було багато, адже ми поверталися після біблійного вечірнього уроку та перегляду серії мультфільму «Суперкнига». Після прибирання ми солодко засинали. Адже, за охайну і чисту кімнату наші команди заробляли додаткові бали! І нам також дуже сподобалась душова кабіна… Ми навіть захотіли мати таку і вдома, адже, у нас є тільки велика ванна…

Щодня на нас чекали ранкова зарядка, смаколики в їдальні, а згодом ще полудник та підвечірок. За добрий апетит та чисті тарілки після трапези команди також заробляли додаткові бали!

Після сніданку – ранковий біблійний урок. Скільки цікавого і нового ми дізнались! Про Ісуса, Його друзів, й про Євангеліє! Ми вивчали напам`ять вірші, запам`ятовували посилання, а за правильні відповіді отримували додаткові бали!

Щодня у нас були командні естафети, табірна гра, вікторини, майстер-класи. Був «День зачісок» і «Супер арт-макіяжу», «День печеної картоплі» ─ коли ми смажили хліб і запікали смачну картоплю САМІ!! Поки ми займались цим усім, мама відпочивала. І щодня у найбільш несподіваних місцях кожен з нас знаходив подарунок від таємного друга! Натомість, ми самі мали своїх «підопічних» друзів, яким таємно робили подарунки. Це все було ДУУУУЖЕ цікаво! Капітани нам в усьому допомагали! У таборі навіть у кабінеті лікаря не було страшно і моторошно, бо лікарі усі приємні та дають смачні сиропчики, якщо у когось болів животик чи голова… Уявляєте? Смачні ліки! Це ж круто!

Ввечері, о 20.00 починалася дискотека, але день був повний пригод! Ми щодня відвідували «Соляну кімнату,» де дихали солями з Солотвино та оздоровлювались, й щодня плавали у басейні. Наша маленька Сашенька знайшла собі вірного друга – Олежика з команди «Зелених». Вони разом опановували дошку для плавання та техніку тривалого тримання на воді. Міша навчився пірнати та добре триматись на воді, а Даша почала так чудово плавати, просто як мама! Ще у нас були спортивні змагання і кумедний футбол!

А потім, на випускному, ми так раділи за маму і Сашеньку! Команда «Червоних» стала переможцем! Ми пишались нашою сім`єю! Дехто думав, що мама буде надто повільна, а Сашенька – надто маленька, щоби допомогти команді перемогти, але вони змогли!!! 

Також, протягом табору, ми виявляли свого таємного друга. Даша і Міша виявились справжніми детективами – зберегли інтригу до кінця й отримали призи за це! Всі ми, й наші друзі також ─ усі отримали призи і подарунки. Мамі навіть подарували БІБЛІЮ, а Саші ─ рюкзак лідера! У кожного з нас були свої, власні досягнення, й ми усі перетворились з чотирьох окремих команд в одну, єдину і міцну команду однодумців!

Ми чудово відпочили і багато чому навчились. Нам це не було важко, а навпаки ─ цікаво і весело! І мама вечорами не була втомлена. Ми мали час на відпочинок й на навчання, на ігри та розваги!!

Ми запросили наших друзів з садочка, ліцею та музичної школи до наступного табору «Суперкниги», й вони пообіцяли наступного літа поїхати разом з нами! 

Слава Богу! До зустрічі!!!!
Щиро, ваша сім`я Степаненко!

Читайте також: Як ефективно служити дітям під час карантину: досвід «Суперкниги»

Дізнайтеся більше про «Суперкнигу» та станьте нашим СУПЕР другом!