Як ефективно служити дітям під час карантину: досвід «Суперкниги»

Клуб «Суперкниги» у Львові існує вже кілька років та має філіали у сусідніх містах. З настанням карантинних обмежень навесні 2020 р. Клуб розпочав онлайн заняття, завдяки яким істотно збільшив аудиторію. Влітку служителі провели дитячі табори, а восени продовжили індивідуальну працю з дітьми. Таким чином, за короткий час збільшилась кількість відвідувачів філіалів Клубу «Суперкниги», а також діти почали відвідувати помісну церкву. Одже, за допомогою ресурсів «Суперкниги» та дієвої стратегії, львівська команда служителів досягла чудових результатів у розповсюджені Євангельської Істини серед дітей Львівщини. Хочемо коротко поділитися їх досвідом успіху у благовісті.

Посвячена команда дитячих євангелістів

У львівській команді Клубу «Суперкнига» трудяться люди різного віку та кваліфікації. Студенти є частиною євангельської церкви «Гефсиманія», вони мають спільні цінності та бачення й з великим бажанням підтримують християнські програми, зокрема «Суперкнигу». Також у команді є люди старшого віку, у тому числі дипломовані вчителі та служителі, які мають великий досвід роботи з дітьми та командної розбудови. Щотижня відбуваються командні молитовні зустрічі, під час яких старші передають свій досвід молоді й допомагають розвивати служіння. 

Керівник команди В’ячеслав Воровченко постійно намагається удосконалити дитячі євангелізаційні заходи. Так у межах Клубу з’явилися англомовні гуртки та музична група «Ангелятко» — це усе допомагає залучити дітей до пізнання Ісуса та розвинути таланти, які їм дав Бог. 

Зміни, спричинені карантином

Час локдауну навесні 2020 р. був нелегким. Але зміни, спричинені карантином, не зупинили львівську команду Клубу «Суперкниги», й служителі продовжували поширювати Євангеліє серед дітей по-новому. У цей період створили телеграм канал https://t.me/zoomsuperkniga з біблійними уроками для дітей та розпочали новий формат зустрічей — «Недільна школа Онлайн».

Як все відбувалось? Онлайн разом грали, співали, вивчали біблійні історії та просто спілкувалися. На початку на заняття підключалося від 8 до 12 дітей, згодом — понад 25. 

Уроки записували напередодні, окрім спілкування — обов’язкової частини занять, що відбувалося у прямому ефірі. Служителям була дуже важлива думка дітей, бо тільки так можна дізнатись, наскільки добре діти розуміють історію, та просто мати час для розмов. 

Благодатне літо дитячих таборів

Цьогоріч команда провела літні дитячі табори у Львові, Червонограді та Соснівці з темою «Прямуй за Ісусом», що побудована на основі програми «Суперкниги». У цілому у трьох таборах — двох денних і одному виїзному — вдалося охопити понад 300 дітей. Діти щодня з великим задоволенням перемагали у конкурсах, гралися, та, найголовніше, чули Євангеліє. 

У виїзному таборі на території ОЛК «Ровесник» впродовж семи днів служителі мали можливість спілкуватися з дітьми 24/7. Це допомогло налагодити комунікацію та стати справжніми друзями. Протягом цих днів вивчали біблійні історії про створення світу та гріхопадіння, про Божу любов та чисте серце, про хрещення, духовне зростання та досягнення Божого Царства.

Завершення табору стало не лише підсумком, а й новим стартом. Зараз ми можемо бачити чудові плоди, адже після онлайн уроків та таборів діти почали приходити до церкви на зустрічі наживо! Служителі продовжили тримати контакт з дітьми та спілкуватися з їх батьками. 

«Дякую Богові за те, що це літо було літом сіяння Слово Божого — через мультфільми та програми “Суперкнига”, — ділиться диякон церкви «Гефсиманія», керівник «Клубу Суперкниги» у Львові Павло Васіков. — Ресурс «Суперкнига» — це немов би ще один елемент нашого одягу та духовної зброї, про яку писав Апостол Павло. Ми маємо не тільки молитву, віру, Слово Боже, а ще є мультфільм «Суперкнига», за допомогою якого ми можемо перемагати зло. Хочу підбадьорити вас нести Євангеліє дітям та сіяти Слово Боже! Та робота, яку ми робимо, не є марною!» 

Захоплюючі результати та нові кроки уперед

То ж, завдяки недільній школі у онлайн форматі та літнім таборам з захоплюючою програмою «Суперкнига», до вивчення Божого Слова у Клубі «Суперкнига» та помісної церкви вдалося залучити багато нових дітей. 

Зараз, коли дружба зміцніла, планується перехід на домашнє спілкування. Такі зустрічі — чудова можливість дізнаватися про події, що відбуваються у життях дітей, зрозуміти, чи мають вони у чомусь нагальну потребу та мати можливість вчасно допомогти. А потім, як добрі друзі, разом переглядати мультфільм «Суперкнига» й обговорювати серію! Індивідуальне спілкування дає неймовірний результат!

На основі репортажу від Клубу «Суперкнига» з м. Львів

Вам подобається «Суперкнига»?
Підтримайте добровільною пожертвою!