Пет Робертсон: 60 років вірного служіння Богу й мільйони спасенних

Засновник CBN Пет Робертсон залишив посаду щоденного ведучого «Клуб-700» (The 700 Club). Про це 91-річний служитель сказав під час прямого ефіру програми, присвяченої 60-річчю першої трансляції.

«Сьогоднішнє шоу буде моїм останнім як ведучого "Клубу 700", — повідомив Пет Робертсон. — Моєю заміною буде мій дуже здібний син Гордон, який стане постійним ведучим програми».

Пет Робертсон додав, що направить сили на навчання студентів в університеті «Ріджент» (Regent University), який він заснував у 1977 році, а також приєднається до майбутніх трансляцій CBN як ведучий новин. Починаючи з жовтня, Пет Робертсон буде брати участь у щомісячному інтерактивному випуску The 700 Club, щоб відповідати на запитання телеглядачів. Пет Робертсон також буде час від часу з'являтися в ефірі як старший консультант з міжнародних подій.

«Слова "добрий і вірний" навіть не починають описувати служіння мого батька у CBN протягом 60 років. Його спадщина і приклад його молитовного життя будуть і надалі спрямовувати "Клуб-700", — каже син Пета Гордон Робертсон, співведучий і виконавчий продюсер «Клуб-700» протягом двох десятиліть. — І що найприємніше, він просто йде через вулицю до університету «Ріджент», й у майбутньому буде регулярно з'являтися у "Клубі-700"!»

Пет Робертсон заснував CBN (Christian Broadcasting Network) у 1960 р. Сьогодні це 179 осередків CBN у різних країнах світу. Його спадщина діє у повну силу, поширюючи Євангеліє до краю землі. Але насправді доктор Робертсон заснував цілих п'ять організацій, які впливають на світ!

Приєднуйтесь до святкування досягнень Пета й досягнень CBN за 60 років!

Щиро дякуємо йому за керівництво CBN!

Його буде дуже не вистачати...

Меріон Гордон Робертсон народився в Лексінгтоні (Віргінія, США) у сім'ї американського сенатора. Пет — його дитяче прізвисько. Брав участь у бойових діях під час Корейської війни, отримав звання лейтенанта у 1952 році, а після — ступінь у юриспруденції у школі права Єльського університету. Але Робертсон відмовився від кар'єри юриста, вступивши до Нью-Йоркської теологічної семінарії, де у 1959 році отримав ступінь магістра богослов'я.

«Що привело мене у служіння? Я пережив кардинальне перетворення, — ділився в одному з інтерв'ю Пет Робертсон. — Августин сказав, що серце не матиме спокою, доки не заспокоїться у Бозі. Так було і у мене, я не був задоволений своїм життям».

Коли Пет прийняв рішення слідувати за баченням, що отримав від Бога, він продав своє майно та переїхав із сім'єю з Нью-Йорка до Вірджинії. Сьогодні, коли його досягнення вражають, мало хто здогадується, як їм було складно перші 10 років на новому місці.

Його медіа служіння почалося з придбання невеличкої радіостанції у Портсмуті. У 1977 році Робертсон придбав місцевий кабельний канал у районі Хемптон-Роудс, назвавши його CBN. Він відвідував будинки віруючих, закликаючи їх та місцеві церкви увімкнути новий канал.

Сьогодні CBN веде телемовлення на 80 мовах у більш ніж 200 країнах, а весь світ знає Пета Робертсона як ведучого програми «Клуб-700» — однієї з найбільш довгограйних передач в історії телебачення.

«Наша статистика показує, що з часів падіння комунізму від 500 до 600 мільйонів людей отримали спасіння Ісуса Христа через наше служіння», — з гордістю говорить Пет Робертсон в інтерв'ю, присвяченому його 85-річчю.

Кожен із проєктів СБН базується на вірі та молитві. Пет каже, що перші сім років CBN його команда щодня у обідній час молилася про пробудження регіону.

«На цю місцевість зійшло неймовірне помазання Боже. Люди отримували зцілення, відчували дотик Духа Божого, — згадує Пет. — Якось мені зателефонували з газети та запитали, що у нас відбувається? Це друге пришестя Христа? І я відповів: "Ні, це не друге пришестя, це — пробудження!"»

«Я вірю, що незабаром увесь світ почує Євангеліє. Біблія каже, що перед другим приходом Христа ми побачимо неймовірний прояв Божої сили. Ми недалеко від цього! (Пет Робертсон)

Прийнявши біблійне доручення піклуватися про бідних, у 1978 році Робертсон організував відділ CBN з надання гуманітарної і надзвичайної допомоги. Тепер Міжнародне служіння «Операція благословення» — сьома за величиною благодійна організація у США й одна з найбільш шанованих. Вона торкнулася життя майже 300 мільйонів осіб у 105 країнах та усіх 50-ти штатах Америки.

«Біблія каже, що не треба нехтувати малим. Ми починали з малого», — говорить Пет Робертсон.

Сьогодні служителі та волонтери «Операції благословення» надають допомогу постраждалим від стихійних лих, проводять медичні акції, надають людям питну воду й допомагають розвивати громади.

«Щороку ми поширюємо близько 45 млн. кг продовольства та матеріалів у збіднілі міські квартали Америки», — зазначає Пет Робертсон.

Історія Пета Робертсона, 85-річний ювілей (архів «Світові християнські новини»)

З метою навчити майбутніх християнських лідерів, у 1977 році Пет відкрив християнський університет «Ріджент» (Regent University), набравши перших 70 студентів. З тих пір «Ріджент» перетворився на глобальний центр християнської думки та дії. Університет пропонує до 60 очних й заочних програм навчання та щорічно випускає 16 тисяч випускників у 84 країнах.

«Ми виграли у національному конкурсі навчальних судових процесів, потіснивши Єльський університет. Ми виграли в Національному конкурсі ведення переговорів, відібравши звання переможця у Гарварда. Ми вигравали в багатьох регіональних конкурсах навчальних судових процесів. На нашому рахунку більше 200 кінопремій. Ми навіть виграли студентський «Оскар» за кращий фільм в країні, створений студентами. У нас 500 «Вчителів року», 23 чиних суддів, у нас студенти з усього світу, й наші люди засідають у Конгресі», — не приховує гордості Пет Робертсон.

Підтримайте служіння CBN в Україні та країнах СНД! 

З початку свого служіння суспільству, Пет проводив консультації американськими президентами і з громадськими, релігійними та політичними лідерами по всьому світу. Визнаючи його авторитет, група американських консерваторів висунула у 1988 році його кандидатуру на президентські вибори. 

«Коли я балотувався на президента, зіткнувся зі справжнім жахіттям: мене лаяли, обливали брудом… Не буду описувати подробиці, — ділиться Пет. — Мені було нелегко. Але водночас Бог ніколи не підводив мене».

Участь Пета у президентських перегонах привело до створення «Християнської коаліції» — консервативної та просемейной політичної групи. У 1990-х роках ця організація стала однією з найбільш впливових і великих лобістських груп в США.

Взявши участь в дебатах, Пет побачив тривожну картину: американські судді постійно позбавляють віруючих їх релігійних свобод. І тоді він заснував «Американський центр закону і правосуддя», щоб захищати релігійні свободи в країні і за кордоном.

«Пет побачив чергову нужду — він помітив, що у християн немає досвідчених адвокатів, здатних протистояти впливовим організаціям, — каже головний юрисконсульт «Американського центру закону і правосуддя» Джей Секулоу. — Й на нашому рахунку багато перемог у тих справах у Верховному Суді США. Релігійні свободи не даються просто так!»

«Я думаю, що доктор Пет Робертсон вплинув на цю країну, церкву й світ, оскільки він "перестрибнув через стіну" й став брати участь у політичній системі, вимагаючи, щоб його голос був почутий. У той час, як більшість церковнослужителів стояли осторонь та вказували пальцем на Білий Дім, він вважав за краще включитися у процес», - зазначає єпископ Ті Ді Джейкс.

«Він надбав величезний вплив й став займатися такими видами діяльності як ніхто інший з подібними повноваженнями, — зазначає історик Девід Харрел. — Пет Робертсон — один з найвпливовіших християнських діячів ХХ століття у еволюції християнської думки та поширення християнства по всьому світі. Він та створена ним організація мають величезний вплив на всесвітню історію християнства ХХ і ХХI століть. Це досить непогана спадщина!»

Можливо, найкращим підтвердженням заслуг Пета є повага, якою він користується у своєї великої сім’ї: дружини Діді, чотирьох дітей, багато численних онуків та правнуків.

«Він усім серцем любить Бога. Щоранку він незмінно приділяє спілкуванню з Ним», — каже Діді. І це найкращий комплімент, чи не так?

Отже, служіння Пета Робертсона триває шість десятиліть, він заснував ряд видатних організацій, у тому числі «Християнської мовної мережі CBN», Університету «Ріджент», «Американського центру закону та правосуддя», і «Операції благословення» (OBI).

Його програма «Клуб-700» щодня ділиться Євангелієм Ісуса Христа з мільйонами глядачів, й не втрачає популярності протягом десятиліть. Він багато працював, щоб принести надію на Христа у Америку й поширити її країнами світу за допомогою медіа, й мільйони врятованих душ є результатом цієї щоденної праці. Також за ці роки не злічити врятованих від воєн, природних катастроф й злиднів. Це люди, чиї життя врятовані щедрістю партнерів CBN, через зусилля з надання допомоги при стихійних лихах та інших видах допомоги нужденним.

Він любить повторювати: «Якщо ти очікуєш від Нього чогось великого, то Він дасть тобі це».

Дякуємо за вірність та віру, Пет!


Становлення CBN

CBN поширює Євангеліє й допомагає мільйонам людей по всьому світі завдяки фінансовій підтримці партнерів. Щиро дякуємо за пожертви на служіння CBN Emmanuil!

Ви можете просто зараз підтримати CBN Emmanuil