Перезавантаження та нові програми: конференція для дитячих служителів у прифронтовій зоні

10-11 лютого у м.Слов’янськ у рамках проєкту «Діти війни» «Orphan's Promise – Обітниця сироті» провела навчальну конференцію для відповідальних за дитяче служіння у прифронтовій зоні.

Через проєкт «Діти війни» у 32-х місіонерських центрах вздовж лінії фронту понад 2 тисячі дітей щотижня відвідують заняття духовно-просвітницького спрямування та мають особистий супровід наставників. Під час занять використовуються навчальні посібники, настільні ігри, а деякі центри ще мають можливість годувати дітей гарячими обідами. проєкт «Діти війни» здійснюється міжнародною громадською організацією CBN Emmanuil за фінансуванням організації Orphans Promise (США).

На дводенне навчання у Слов’янську зібралося близько 50 дитячих служителів та їх помічників з усієї прифронтової зони. 

Праця вчителя християнського центру безцінна. Ці люди сіють у серця дітей війни істини Божого Слова в очікуванні доброго плоду.

Під час відкриття конференції було багато вітань, пісень прославлення та молитов. Найпершим — слово пастора Петра Дудника. Зокрема служитель дякував CBN Emmanuil за регулярну невтомну працю на війні. Також Галина Кучер — керівник проєкту «Діти війни» та директор соціальних проєктів CBN Emmanuil подякувала місіонерам за невтомну працю.

Що було під час конференції

Керівник проєкту «Школа життя» Ольга Андрусь та викладач «Школи життя» Анатолій Харкалюк протягом двох днів знайомили слухачів з авторською програмою по роботі з підлітками та молоддю. Фактично, це була перша презентація нового методичного матеріалу, який кожен слухач отримав у електронному виді. Тепер час на практиці використовувати отримані знання! Автори вже чекають на зворотній зв'язок! 

Варто зазначити, що цей посібник довго чекали служителі, які працюють з підлітками. У цій сфері є дефіцит, важко знайти розроблені методичні рекомендації, якими можна заповнити рік служіння молодим людям! 

Займаюся з дітками четвертий рік, й понад два роки у проєкті CBN Emmanuil «Суперкнига». Так сталося, що ми залишилися без приміщення для дитячого служіння, й близько року я проводжу заняття у себе вдома, а в теплу пору року збираємося на вулиці. Зараз в клубі близько двадцяти дітей — ми граємо в ігри, спілкуємося, вивчаємо, читаємо, любимо велопоходи й пробіжки, любимо ходити в гості (до церкви)… Діти нашого клубу в основному з багатодітних або з малозабезпечених сімей, а також діти, які перебувають під опікою. Клуб існує на підтримку людей, які нам допомагають, чай купуємо за фінанси нашої сім'ї. Сподіваємося, що в цьому році у нас буде більше можливостей для служіння — зараз шукаємо окреме приміщення, де зможемо збиратися. Хочеться, щоб ці діти були по світлу сторону, і ми намагаємося зробити все, що зможемо. Несемо їм Боже Слово і Боже світло.

Цього разу з конференції ми повернулися з прекрасною програмою для підлітків від «Школи життя», вона соціальна, але в ній багато християнських цінностей, які допомагають змінювати розуміння дітей про Бога. Ще нам для клубу подарували три чудові ігри, ми б не змогли їх придбати самі. Крім цього ми познайомилися з програмою для табору — дуже класна, візьмемо на замітку. А щодо емоцій — це просто захоплення! Ми місіонери, все по різних точках, через карантин давно не бачилися. Так радісно бути серед всіх! Дуже дякую!

Наталя Дудківська, дитячий місіонер, м. Українськ (Донецька область)

 У другій частині конференції президент CBN Emmanuil Костянтин Литвиненко молився за дитячих педагогів і благословив їх працю на прийдешній сезон.

На завершення конференції викладачі змогли відпочити та пограти у настільні ігри, вони розділилися на команди з 6-7 осіб та занурилися у світ дитинства та азарту! Але це ще було не все, бо їх чекали приємні подарунки — набір тих самих ігор, у які вони навчилися грати, що тепер слугуватимуть для організації спілкування та дозвілля у місіонерських центрах! Усі були у захваті!

Завершилася конференція хорошими новинами про те, що CBN Emmanuil відкриває додаткові можливості у розвитку проєкту «Операції, що змінюють життя» для дітей та малозабезпечених і самотніх мешканців прифронтової зони.

Конференція була мега важливою і корисною! По-перше, за довгий час карантину (це більше 1 року!) Ми нарешті змогли побачитися й підтримати один одного.

Ця зустріч нагадала нам про важливість того, що ми робимо. Нам нагадали, що ми не самі, що є ще чоловік 50, які теж роблять схоже на те, чим займаєшся ти, по всій лінії фронту. Це було перезавантаження для кожного з нас, якого ми давно потребували. Також важливим було дізнатися про нові можливості проєкту «Суперкниги». Отримали величезну програму для таборів від «Школи життя». Ну, і найважливіше і цікавіше — це настільні ігри! Нас не тільки ознайомили з правилами, але ще і передали ці ігри у наші центри, де наші діти вже починають їх тестувати і приводять своїх друзів, для того що б пограти в «нові круті ігри»!

Наталя Щеглюк, місіонер, м. Торецьк (Донецька область)

Підтримайте служіння місіонерів! Ці надзвичайні люди служать більш ніж двом тисячам дітям, які живуть на війні! 

Переказати фінансову допомогу 

Будь-яка сума буде доречною, тому що завдяки вам довгоочікувана допомога буде надана дітям вчасно!

За інформацією проєкту HelpUA.org