Ми маємо думати одне про одного

Ми створені Богом, щоб бути у спільності та спілкуванні один з одним. Ми маємо потребу у єдності та взаємодопомозі, й, допомагаючи іншим, ми виконуємо настанови Божого Слова… 

Навіть ті, хто знають Біблію напам’ять, незастраховані від моментів, коли немає можливості або бажання допомогти іншим розібратися з їх проблеми. Часто це буває, коли наші особисті труднощі затьмарюють усе навколо. У такі хвилини ми перестаємо бачити потреби інших людей або не розуміємо, що поряд з нами ті, хто проходить ще більші випробування, й їм потрібна допомога не тільки словом, а й ділом.

«Ми повинні думати одне про одного, та спонукати одне одного до любові й добрих вчинків» (До Євреїв 10:24)

Якщо читати послання до Євреїв грецькою мовою, то побачимо дуже специфічне слово у першій частині цього уривку (До Євреїв 10:24). Автор послання використовує слово katanoeo, що перекладається як «продумувати до дрібниць, міркувати, зважувати, всебічно вивчати».

Для того, щоб краще зрозуміти цей текст, давайте також розглянемо слово, що в українському перекладі звучить як «спонукати». Грецькою це paraxusmos, й одне із його значень ─ «невідступно слідувати за кимось, спонукаючи його до дій».

Отже, спробуймо додати до тексту те, що ми щойно дізналися, й перечитаємо цей уривок знов:

«Постійно будьте уважними одне до одного, думайте одне про одного, міркуйте та всебічно вивчайте ситуацію один одного, доки не зрозумієте як спонукати іншого до любові та добрих вчинків».

Будьмо уважними одне до одного у любові та піклуванні! 

Це нормально, коли ми потребуємо спілкування, прагнемо уваги, й у скрутну годину шукаємо підтримки у ближніх. Й також нормально, коли ми знаходимо у стосунках з Богом та людьми усе, чого потребуємо! 

То ж, не відвертаймося від тих, кому важко. Надаваймо ближнім підтримку, яку можемо. Часто слово підбадьорення та щира молитва роблять великі дива! Але залежить від нас, чи ми зосередимось на собі та закриємось від «чужих» проблем або приймемо відповідальне рішення бути підтримкою для свого оточення!

Молімося разом:
Величний Господь, пробач мені ті моменти, коли я не хотів помічати потреби тих, хто мене оточує, та свідомо ігнорував їх. Допоможи мені бачити інших Твоїх дітей та бути для них джерелом любові й добрих вчинків! 

З любов'ю,
CBN Emmanuil

P.S. Ми хочемо вас підтримати у важкі часи!
Напишіть, будемо разом молитися за вашу потребу!