Любов ─ це дієслово

Дієслова – слова дій. Вони описують дію та активність. Однак, як зрозуміти, що таке «любов у дії»?

Надзвичайна любов

Слово «любов» вживається і виражається в різних контекстах, проте найпрекрасніший приклад любові демонструє серце Небесного Батька, коли Він віддав Свого єдиного Сина в дар світові. Всемогутній Бог міг би висловити Свою любов словами, які самі по собі мали б вагу, проте Він вирішив підкріпити Свої слова дією через свою велику любов до нас.

У посланні до Римлян говориться: «А Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками» (До Римлян 5:8).

Подумати тільки: поки ми з вами витрачали своє життя на гріхи, Христос довів пристрасну любов Бога до нас, померши замість нас. Перш ніж ми дізналися Ісуса, ми були втраченими та безнадійними, відокремленими від Бога. Але через Його велику любов, Христос помер за нас. Він добровільно віддав Себе, виявляючи справжнє смирення, Він зазнав насмішки та ганьбу, заплатив найвищу ціну, щоб спасти нас і відновити наші стосунки з Богом.

Зовнішнє вираження оновленого серця у нас як у дітей Божих має виявлятися в тому, як ми любимо одне одного.

Оновлені серця

Апостол Павло пише: «Надія не засоромить, бо любов Божа вилилася в наші серця Святим Духом, даним нам» (До Римлян 5:5).

Зовнішнє вираження оновленого серця у нас як у дітей Божих має виявлятися у тому, як ми любимо один одного. Бог є любов, і Його любов вилилася в наші серця Святим Духом. Отже, коли ми поступаємося і підкоряємося Його шляхам, Він вестиме і показуватиме, як любити так, як любить Він. Він також дасть нам очі, щоб бачити вуха, щоб чути, і серце, яке відповідає слухняністю.

Не знаю, як вам, але мені здається, що простіше любити тих, хто симпатичний і згоден із нами. Але виникає проблема, коли хтось не погоджується з чимось чи має думку, відмінну від нашої. Можливо, такі люди навіть ображають нас або завдають болю, і все ж ми покликані «любити ваших ворогів і молитися за тих, хто нас переслідує» (Матвія 6:44).

У моєму житті були часи, коли мені потрібно було втілити цю істину в реальність, і це не завжди було легко. Здебільшого, пробачити, любити і молитися за моїх кривдників – це останнє, що мені хочеться робити. Але я зрозумів, що для того, щоб ходити у свободі Божій, мені слід робити те, що хоче Бог.

Чи це легко? Абсолютно ні! Чи хотів я триматися за біль та образу, які відчуваю? Так!

Але я вдячний, що Божа благодать та істина були даровані мені безкоштовно. Так, процес і подорож, що я проходив, зайняли більше часу, ніж я сподівався, однак тепер я можу озирнутися назад і подякувати Богові за те, що «І на місце широке Він вивів мене, Він мене врятував, бо вподобав мене!» (2 Самуїлова 22:20).

Ален Картер,
керівник відділу розвитку, CBN Європа

Джерело

P.S. Напишіть нам, якщо ви потребуєте прощення і молитовної підтримки. Хочете жити у волі, відпустити образи, але не знаєте, як це зробити.