Гра в хованки

Одного прошу я від Господа, 
буду жадати того, — 
щоб я міг пробувати в Господньому домі 
по всі дні свого життя, 
щоб я міг оглядати Господню приємність 
і в храмі Його пробува́ти!
(Псалми 26:4)

Важливе питання

Всі ми маємо вірші в Біблії, які ми підкреслювали, обводили й виділяли, вірно?

У моїй Біблії наведений вище уривок дуже почерканий. Нещодавно я знову перечитувала цей псалом, й знову одне слово вразило мене. Це слово я обвела кружечком: «шукати» («жадати»).

Коли я знову прочитала обведене слово, воно вискочило і вимагало відповіді на це запитання:

Я шукаю Бога?

У мене досить стабільний розпорядок молитви, ведення щоденника та читання Писання. Цей розпорядок рідко переривається, але все, що я роблю, не обов'язково відповідає на запитання, що виникло у мене в думках: чи я шукаю Бога?

Я подумала про гру в хованки. Ви колись грали так у дитинстві? Хтось ховається у загадковому місці, а «банда», що залишилася, намагається виявити укриття. Потрібна дія, щоб знайти щось чи когось. Ви маєте йти – і шукати.

Я не стверджую, що Бог ховається від нас, але я кажу, що у наших стосунках із Богом має відбуватися пошук.

Чи я шукаю Бога?

Час слухати

Розгляньмо це слово. «Шукати» означає «йти на пошуки, досліджувати, розшукувати. Спробувати знайти або знайти шляхом пошуку чи розпитувань».

Коли ви востаннє запитували Бога?
Моєю суворою реальністю виявилося те, що я вже давно не питала нічого у Бога.

Сама концепція ставити Богові запитання і розмовляти з Ним може бути ризикованою новою територією. Я не можу стверджувати за вас, проте я ніколи не чула (вухом) чутного голосу Бога. Його відповіді часто складаються з почуттів, що виникали у мені. Відчуття, що Він хоче мені щось сказати. За умовчанням це означає, що те, що я відчуваю, є відкритим для інтерпретації.

Велику частину часу я зважаю або приймаю тільки те, що виразно відчуваю, що саме це Бог говорить мені. Коли це сильне почуття, якого я не можу позбутися.

Отже, моє запитання залишається тим самим: чи перестали ви шукати Бога?
Ви все ще звертаєтесь із питаннями до Його серця?

Щоб розв’язати цю проблему, що виникла під час читання Біблії, я уклала договір між собою та Богом. Принаймні раз на тиждень я тихенько сиділа й ставила Богові просте запитання: «Господи, що Ти хочеш сказати мені сьогодні?»

Потім, докладаючи величезних зусиль, щоб утриматися від того, щоб просто продовжити своє щоденне читання, я сиджу і чекаю на Його відповідь.

Буду з вами чесною, іноді я нічого не відчуваю. Але найчастіше в мені підіймається ледве вловиме відчуття, але я розумію, що саме Господь каже мені того дня.

Отже, моє питання залишається незмінним: чи перестали ви шукати Бога? Ви все ще звертаєтесь із запитаннями до Його серця?

Проста молитва

Бог – промовець, відповідальний, Він бажає стосунків. Він хоче бути пізнаним. Він уже знає нас вздовж й впоперек. Але запитувати Господа — значить поглиблювати стосунки, які ми вже маємо з Ним є, показуючи Йому, що ми хочемо ще глибше знати Його.

Ось проста молитва, якою ви можете молитися перед тим, як розпочати цю дивовижну подорож:

Батько Небесний,
Дякую, що Ти говориш мені і спілкуєшся зі мною. Господи, я благаю, щоб окрім Твого всі інші голоси в моїй голові та серці змовкли. Нехай стануть тихішими голоси навколишнього світу, голос мого ворога, навіть мій власний голос — щоб Твій голос був найгучнішим й найяснішим у моєму серці.
Я хочу пізнати Тебе, Господи. Я хочу дізнатися, що Ти говориш мені, та шукати Тебе у тихому місці. Говори, Господи! Твій слуга слухає. В Ім'я Ісуса, амінь.

Нехай Бог благословить вас у вашому прагненні до Нього!

Чармейн Хібберд,
асистент з маркетингу (письменник),
CBN Europe

P.S. Потребуєте молитви?
Напишіть нам!