Де Бог у стражданні?

Ви можете запитувати про це, оскільки війна розриває Україну. Де Бог, коли ми так страждаємо? Невже Він залишив без відповіді наші прохання, коли ми молилися проти того, щоб зло піднялося, й коли ми просили Його, щоб міста не потрапляли до рук ворога?

Чому Бог не запобіг цього, й чому Він усе це допускає? 

Чому виникає цей біль і страждання? 

Чому бомби летять на лікарні, школи та житлові райони?… Й ця величезна кількість втрат, травм і болю... 

Наступив третій тиждень мого перебування на кордоні України з Польщею. Я відчуваю страждання жінок, дітей та старих, яким доводиться покидати землю, яку вони так люблять. Залишати своїх синів, чоловіків і батьків... Я бачу біль в очах матерів та страх в оченятах дітей. 

Війна потворна й жахлива – вона травмує всередині, й ці шрами, можливо, ніколи не заживуть повністю. Повертаючись до питання: де Бог у всьому цьому? Чи Він тихо стоїть осторонь у той час, коли страждають Його діти? Чи Він ігнорує наші молитви? Можливо, зараз час засумніватися, чи взагалі Він існує? 

Я зробив це фото в Жешуві, де ми були на церковному богослужінні. Я можу засвідчити, що в ту неділю Бог з’явився в тій церкві, де люди плакали разом з нашими братами і сестрами в Україні. 

Бог не пасивний – Він активно працює через Свою Церкву, щоб підтримувати, звільняти та визволяти Україну з-під ворогів. 

Його Дух рухається в Його Церкві в Україні та Польщі, а також у глобальній Церкві ─ коли віруючі єднаються у спільній молитві, щоб повстати проти зла і побачити, як Бог відповідає на тисячу молитов щодня.

Молитвою ми відштовхуємо ворога й бачимо, як відбуваються чудеса.

Бог присутній у стражданні. Він дає сили воїнам, які виборюють свободу. Він забезпечує нужденних їжею та припасами. Він організовує шляхи евакуації та посилає людей, щоб ті опинилися у потрібному місці в потрібний час ─ для того, щоб привести інших у безпечне місце. 

Він закликає АРМІЮ людей відповісти на зло діями ДОБРА – і стати свідком того, як небо торкається землі так, як я ніколи раніше не бачив. 

Коли цей світ знаходився у хаосі, Бог не стояв осторонь. Він послав Свого Сина ─ Ісуса ─ й Він жив, помер і воскрес на третій день, як про Нього говорили пророцтва. Бог послав Ісуса, Який зазнав зневагу, страждання і переслідування. Він плаче з розбитим серцем і перев’язує їм рани. Він Той, Хто відновлює, зцілює та дарує красу замість попелу. Він з нами у цьому хаосі, й Він пообіцяв ніколи не покидати й не залишити нас. І якщо Він за нас, хто може бути проти нас? 

Я плачу, коли думаю про людей, яких я бачив і зустрічав, я відчуваю їх біль. Я переживаю, коли бачу, як реагує народ Польщі, як Бог відповідає на цю незліченну кількість молитов, й стільки чудес відбувається саме зараз! Незважаючи ні на що, Бог рухається! Він має більший, кращий план щодо цього світу, ніж будь-хто може придумати. Як описує Псалом 91, Він — притулок, місце безпеки, а Його обіцянки — щит і обладунки. Ми воюємо не земною зброєю, а мечем Духа. 

Молитвою ми відштовхуємо ворога й бачимо, як відбуваються чудеса. Ракети падають в житлові райони, але не вибухають. Тисячі дітей врятовано з міст, що були потужно бомбардовані. Земні армії швидко просуваються вперед й займають позиції, та Боже Царство розширюється ще більше ─ тому що люди моляться, жертвують, волонтерять і відкривають для біженців свої домівки. Це справжнє виконання добре відомих слів у молитві «Отче наш»: «Нехай прийде Твоє Царство, як тут, на землі, так і на небі».

Mark Dijkens 
Керівник CBN Europe

P.S. Потребуєте молитовної підтримки? Зв’яжіться з нами!