Життя, що відсвічує Його Серце

Є безліч думок і теорій про те, що означає жити «благословенним життям». Обирати найкращу версію свого існування — це тиск, з яким не всі можуть чи хочуть справитися. То, як нам жити життям, яке відсвічує (відбиває) саме серце Бога?

Біблія повна історій, що відкривають неймовірне розуміння про Бога: Хто Він, яка Його природа, які Його цілі та плани. Ми читаємо «вищу історію» Бога і Його задумів, які існували ще до початку цього світу, читаємо й про славне та вічне майбутнє. Ми також бачимо історії про звичайних і незвичайних людей, про царів і цариць, воєначальників, пастухів, виночерпіїв, пророків, рибалок, послідовників Ісуса та багатьох інших. Святе Письмо містить приклади, а також попередження для нас — тих, хто живуть зараз — жити згідно з Його задумом.

Яким є план і мета Бога для мого життя? 
Як я можу жити так, щоб догоджати Йому та іншим?

Бог має конкретний план і мету для вашого життя.
Рекомендую прочитати Послання до єфесян 1:1-14. Якщо коротко переказати написане, ці слова підтверджують істину, що Він обрав нас у Ньому ще до створення світу, щоб ми були святими і непорочними у Його очах. Оскільки Він любив нас, то усиновив нас через Ісуса, в Якому ми маємо прощення гріхів. У вірші 7 Бог підтверджує, що Він відкрив нам таємницю Своєї волі за Своїм благоволінням, яке Він визначив у Христі. І що ми були обрані й визначені згідно з Його планом, і що Він здійснює все відповідно до цілей Своєї волі (вірш 11). 

Для чого? Щоб ми могли жити заради Його слави!

Іншими словами, насамперед ми були створені для того, щоб прославити Бога — нашого Творця. По-друге, щоб проводити з Ним час, перебувати з Ним у єдності та спілкуванні. У цих відносинах з нашим Творцем ми проживаємо кожен день життя у повноті. Сьогодні ця істина так само актуальна, як і у той час, коли апостол Павло написав це послання віруючим в Ефесі. Бог хоче спілкуватися з вами сьогодні; ми створені, щоб жити для Нього!

Ми були створені, щоб прославити Бога — нашого Творця. А також, щоб проводити з Ним час, перебувати з Ним у єдності та спілкуванні.

Що є ключем до повного життя?

Насамперед, ключ до життя у всій його повноті справді існує. Це — Ісус! Біблія каже, що Ісус є Шляхом, Істиною та Життям. Ніхто не може прийти до Отця інакше, ніж через Нього. Він — Ключ до життя.

Ісус говорить про Себе в Євангелії від Івана: «Я двері: коли через Мене хто ввійде, спасеться, і той ввійде та вийде, і пасовисько знайде. Злодій тільки на те закрадається, щоб красти й убивати та нищити. Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали» (від Івана 10:9-10).

Це і є життя з надлишком, яке Ісус хоче дати вам сьогодні. Можливо, ви знаєте Його вже багато років. Можливо, ви не впевнені, чи знаєте Його дійсно. Сьогодні той самий день, щоб дозволити Ісусу увійти до вашого серця. Здайтеся (заново) Йому, й дозвольте Йому відкрити вам повноту життя, на яке ви так довго чекали!

Як мені жити?

Ісус чудово резюмує це в Євангелії від Матвія: «"Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою". Це найбільша й найперша заповідь. А друга однакова з нею: "Люби свого ближнього, як самого себе”» (від Мтв. 22:37-39). 

Поміркуйте над цими віршами та просіть Бога поговорити з вами через Святий Дух, просіть Його показати вам, як жити повним життям у Його славі.

Отче, дякую Тобі за Твоє Слово і за Твій Дух. Дякую, що показуєш мені, як мені ходити щодня. Допоможи мені жити життям, яке приносить задоволення Тобі та є благословенням для людей. В Ім'я Ісуса, амінь!

© Марк Дейкенс,
CBN Europe – регіональний директор

Прагнете життя вповні, але боретесь зі страхами та хворобами, маєте багато потреб?
Напишіть нам! Підтримаємо молитвою!