«За підтримку українського народу»: почесна відзнака CBN Emmanuil від Мостиська

Нещодавно CBN Emmanuil отримало особливу відзнаку, якою вельми пишаємось. Місто Мостиська (Львівська область) подякувало CBN Emmanuil за «активну волонтерську діяльність, гуманізм та підтримку українського народу в час повномасштабної війни з країною агресором».

Мостиська ─ невелике затишне містечко у Яворівському районі. З тих, у які закохуєшся, щойно опинишся на його заквітчаних вулицях, де поряд з сучасними будинками гріються під теплим сонцем древні храми… 

Донедавна тут налічувалось близько десяти тисяч жителів, та за останні місяці ця цифра істотно збільшилась. Місто відкрило двері та серце для вимушених переселенців, й люди почали прибувати з усіх пошматованих куточків України. 

Представники CBN Emmanuil вперше зустрілися з міською головою Мостиська у квітні, коли тривав другий місяць повномасштабної військової агресії. Запропонували допомогу постраждалим від війни, й пропозиції зустріли тут з радістю. На той час місто вже офіційно прийняло 471 людину, а за місяць цифра збільшилась майже утричі ─ до 1242, це понад 10% усього населення! Для невеликого містечка ─ чимало!

Багатьох переселенців розмістили у школі, інші винаймають житло самостійно, однак усі без винятку щоденно потребують харчових продуктів та засобів гігієни. На деякі ці питання стала відповіддю гуманітарна підтримка від закордонних друзів та партнерів CBN Emmanuil. 

З часу першої зустрічі у мерії команда CBN Emmanuil вже двічі надавала Мостиській громаді допомогу. Перший раз її отримали понад 1200 осіб, другий ─ більш ніж 1800.

«Такої кількості допомоги на одну внутрішньо переміщену особу (ВПО) ми ще не мали. Я думаю, що це тільки початок співпраці з вами, і я дякую від імені усіх тих, хто мусить бути тут: відділу соціальних послуг, медичного закладу.. . Ми дуже вдячні за щире і велике серце!» ─ поділилася під час вручення почесної відзнаки CBN Emmanuil міський голова Мостиська Мирослава Степанівна Пельц.

Своєю чергою ми щиро вдячні мерії Мостиська за почесну відзнаку і дякуємо Богові за те, що направляє наші стежки до тих, кому це справді потрібно! Отримуючи допомогу, одна з вимушених переселенок поділилася, що вже двічі тікає від війни. У 2014 жінка переїхала з Донецьку до Маріуполя, однак тепер і там її дому немає… До Мостиська вона приїхала разом з сином. Просимо молитовної підтримки за сім’ї як ця…. 

Почесна відзнака гостинного Мостиська ─ також подяка команді CBN Emmanuil з усіх куточків світу! Кожному, хто жертвує та дбайливо збирає кошти, кожному хто закуповує усе необхідне та допомагає транспортувати. Дякуємо кожному партнеру та другу ─ багато з вас перебувають у непростих обставинах, однак ви продовжуєте сіяти на справи милосердя! Нехай ваші пожертви примножує Господь і робить багато добра! 

Нехай Він щедро поблагословить усіх, хто вірний у малому, й не боїться великих завдань!

Приєднатись до допомоги вимушеним переселенцям