Три способи допомогти вашій родині зосередитися на Христі у це Різдво

Запитайте ваших дітей, що вони знають про Різдво і що думають про це свято?

На жаль, те, що сьогодні більшість дітей переживають у зв'язку з Різдвом, розцінюється як свято, але не має нічого спільного з пришестям Христа. Як церква і християни, нам варто пояснити нашим ближнім причину Різдва як найважливішої історичної події, зосередивши енергію і час на «навчанні наших дітей тим шляхом, яким вони повинні йти».

«І покладете ви ці слова Мої на свої серця та на свої душі… І будете навчати про них синів своїх, говорячи про них, коли ти сидітимеш у домі своїм, і коли ходитимеш дорогою, і коли лежатимеш, і коли вставатимеш» (Повторення Закону 11:18-19)

Ось кілька порад, як допомогти вашій родині зосередитися на Ісусі у це Різдво.

Розповідайте історії.

Якби Книга Повторення Закону писалася сьогодні, цей вірш міг би бути таким: «Говоріть зі своїми дітьми про Бога, коли ви проводите час у вітальні, під час ранкової пробіжки й перед сном». Найкращий спосіб зробити Ісуса реальним для ваших дітей — це говорити про Нього як про реальну людину. Розповідайте дітям про те, як Бог діє у вашому житті, говорить про цінність Різдва, читайте разом Біблію, розповідайте про ключових Біблійних персонажів так, ніби це ваші друзі, обговорюйте їх рішення і дії, і — головне — обов’язково пов'язуйте це свято з Ісусом!

«… Ангол промовив у відповідь їй: Дух Святий злине на тебе, і Всевишнього сила обгорне тебе, через те то й Святе, що народиться, буде Син Божий!» (Євангеліє від Луки 1:35)

Створюйте святкову атмосферу справами.

Вчинки говорять голосніше слів і залишають найбільше враження. Святкові традиції, сімейні відвідування церкви, навіть такі дрібниці як слова, що ви вимовляєте у вдячній молитві, багато говорять вашим рідним — і, у першу чергу, дітям.

Швидше за все, ви прийшли до певних висновків під час Адвенту — подумайте, чим ваші особисті рішення у це Різдво стануть корисними вашим ближнім. Прийміть рішення являти характер Ісуса у щоденному спілкуванні в колі сім'ї, і ваші близькі обов'язково побачать це! 

Святкуйте по-новому.

Різдво — чудовий шанс звернути увагу дітей на моральні цінності. Наприклад, показати, що краще давати, ніж отримувати. Ви можете зробити це різними способами: разом зібрати подарунок для малозабезпеченої сім'ї, влаштувати свято для сиріт у притулку, відвідати самотніх сусідів... Обов'язково залучайте до справ милосердя своїх дітей!

Нехай це Різдво буде добрим, глибоким, незабутнім!
Молимося про Божу благодать на вас і вашу родину!