Три кроки: як зберегти віру під час труднощів

Легко прославляти Бога, коли ви знаходитесь у безпеці, матеріально забезпечені, здорові та оточені великою кількістю благословень. Та стає набагато важче довіряти Богові, коли життю загрожує небезпека, з’явились страшні діагнози, а джерела фінансових надходжень стали умовними. 

Нещодавно ми дивились з дітьми «Суперкнигу» — серію про Йова. Мене зачепила одна його фраза: «...Якщо ми прийняли добро з руки Господа, то хіба не перетерпимо зло?» (Йов 2:10) Цей чоловік продовжував благословляти Господа у найтемніші часи свого життя, ця його здатність щиро вражає!

Йова жив у часи Старого Завіту, а ми — у часи, коли Христос вже все звершив на хресті. Він узяв наш гріх, відновив стосунки з Богом, зробив нас спадкоємцями Царства Божого, переміг закон гріха та смерті, дав нам Свій Дух життя…

Здається, нам має бути набагато легше, ніж Йову, благословляти Бога та зберігати віру. Але все ж це буває дуже складно. Ось ці три кроки допомагають нам з чоловіком зберігати мир та віру у Бога.

1. Пам’ятайте, що Бог завжди контролює кожну ситуацію!

«У Господі випрямляється хода людини, і її дорога буде Йому до вподоби. Коли впаде — не розіб’ється, бо Господь підтримує її за руку» (Псалом 36:23-24)

Нам треба довірити Йому свій життєвий шлях. Бог знає, куди ці кроки приведуть! Не сходити з тропи, а кожен наступний крок робити  з вірою. Незабаром шлях випрямиться, і ви зрозумієте його мету, а також увійдете у Землю Обітовану, яку мали знайти.

2. Не журіться та не турбуйтесь

Легше сказати ніж це зробити, та як тільки почнете практикувати, то зрозумієте, що кожного наступного разу це робити все легше. Приходить справжнє розуміння, що журба та турботи не допомагають пройти важкий шлях. Натомість радість та мир посеред бурі його полегшують. Лише дивитись потрібно не на бурю, а на Бога та Його обітниці. Це розумів і апостол Павло: «Нічим не журіться, але в усьому молитвою та благаннями з подякою висловлюйте ваші прохання Богові. І мир Божий, який перевищує всяке розуміння, нехай береже ваші серця і ваші думки в Христі Ісусі» (Послання до Филип’ян 4:6-7)

3. Оновлюйте своє мислення

«...вдосконалюйтеся оновленням ума вашого, щоб вам пізнати, що є воля Божа, добра, угодна і досконала» (до Римлян 12:2)

Так, це шлях. Так, він складний. Але саме таким шляхом йшов Ісус. Він оновлював свій розум Словом Божим з дитинства, і коли його спіткало випробування у пустелі,  Він міг сказати спокуснику: «Відійди від мене...бо написано...» 

Ми маємо знати, ЩО саме нам написано, що саме обіцяно, аби пройти долиною смерті та нічого не боятись.

Кожен з цих кроків — щоденне рішення. Кожен з них — ваш особистий шлях перед Богом. 

Шукайте Його, говоріть з Ним, їжте Його Слово! Він ніколи не обіцяв нам легких шляхів та безхмарного неба. Але Він обіцяв завжди бути поряд і тримати за руку!

З любов’ю
для CBN Emmanuil від Литвиненко Ольги