Табори «Суперкниги» долають інтернет-залежність!

Цього літа у Сумах, неподалік вогняної лінії, проходив табір Суперкниги «Непереможені». Одним з учасників табору став 10-річний Давид, який до початку табору проводив літо вдома.

Мама Давида постійно непокоїлась, що поки вона на роботі, хлопчик цілими днями сидить вдома, граючись в телефоні. Тому вона дуже зраділа проведенню табору «Суперкниги» в їх рідному місті! Тепер вона могла спокійно працювати, поки її дитина залучена у насичену табірну програму під наглядом досвідченої команди.

Для Давида це був перший життєвий досвід перебування у дитячому таборі, й спочатку йому усе було незвично. Хлопчик був відлюдькуватим і сором'язливим, не хотів йти на контакт. Та найбільшим випробуванням для Давида стала відсутність постійного доступу до телефону. Протягом дня усі гаджети дітей зберігалися у кімнаті адміністрації, й Давид нудьгував без звичного світу компʼютерних ігор. Натомість, у таборі дітей залучали до активних веселощів на свіжому повітрі й різноманітних активностей. Але оскільки хлопчик не звик до такого дозвілля, то й не виявляв зацікавленості до комунікації з іншими дітьми і участі у програмі.

На жаль, подібна поведінка свідчить про проблему залежності від гаджетів, з якою дитячі служителі стикаються чи не щодня. Та позитивна атмосфера табору, дружнє спілкування та насичена програма дозволяють крок за кроком показати дітям різноманіття життя та важливість живої взаємодії один з одним. До того ж, захопливі пригоди героїв мультфільму «Суперкнига» допомагають дітям зрозуміти життєві уроки та навчають дружити і робити правильний вибір у складних ситуаціях.

На третій день табору наставники побачили великі зміни у поведінці Давида. Хлопчик цікавився біблійними історіями й почав спілкуватися з однолітками. Він ніби ожив, став комунікабельним і активним.

Щовечора Давид із захопленням переповідав мамі усі історії, що почув у таборі, він докладно описував усі активності, що відбувалися протягом дня. Давид з нетерпінням очікував наступного ранку, і це був яскравий контраст з першими днями, коли він постійно просився додому, щоб зануритися у світ інтернету.

Незабутні дні у таборі за програмою «Суперкниги» глибоко і позитивно вплинули на Давида. На прикладі біблійних героїв він отримав поштовх і приклад, як будувати дружні здорові стосунки з однолітками, а в інтернеті у нього тепер є цікаве та корисне дозвілля на сайті «Суперкнига». 

У день завершення програми хлопчик з величезним захопленням ділився враженнями та говорив про бажання знову долучитися до нашої спільноти, а його наставники та нові друзі надовго запамʼятали його міцні щирі обійми! 

Цього літа табори за програмами «Суперкниги» проходили в 11 областях України: у Київській, Львівській, Тернопільській, Черкаській, Кіровоградській, Одеській, Чернівецькій, Хмельницькій, Дніпропетровській, Полтавській, та у прифронтовій Сумській. Табірні програми «Суперкниги» використовували церкви різних деномінацій – греко- та римо-католицькі, православні та протестантські – всіх їх об’єднує спільне бажання служити Богу і дітям.

А до табору Суперкниги за програмою «Учні Христа» в Поляні завітав сам головний герой «Суперкниги» – Робік! Фани «Суперкниги» робили фото з ним і навіть намагались пригостити напоєм, щоб вгамувати його спрагу.  

Завітайте на сайт, щоб більше дізнатися про можливості використання навчальних програм «Суперкниги» для вашого дитячого служіння або сімейного дозвілля! 

Бажаєте підтримати служіння «Суперкниги» – натисніть на це посилання!
Щиро дякуємо!