Свідчення «Суперкниги»: діти у складних обставинах отримують духовну підтримку

Близько 100 дітей з тимчасово переселених сімей і діточки з Луцька – переважно діти-сироти або з проблемних сімей, відпочили та розважилися у дитячому таборі за програмою «Суперкниги». Табір для дітей 7-14 років провели 21-23 липня церква «Вода Життя» ЄХБ у м.Луцьк за сприянням CBN Emmanuil. 

Команда «Суперкниги» разом з Робіком взяла участь у завершальному дні табору, який проходив за новою програмою «Ісус – Супергерой», розробленою творчим колективом проєкту «Суперкнига». Церква вже два роки працює за програмою «Академія Суперкниги», команда дитячих служителів дуже високо оцінює цю програму і насправді бачать зміни у характерах дітей, отож і для табору вирішили використати «Суперкнигу».

Керівник дитячого служіння Юлія Гребенюк свідчить, що служителі бачать, як Бог торкається сердець дітей: «Ми використовуємо уроки по «Суперкнизі», і це дуже впливає на віру дітей. Це дуже доступні уроки і мультфільми для їхнього росту. Ми використовуємо лише цю програму в церкві для дітей і підлітків, оскільки бачимо її дієвість та результативність». 

За словами пані Юлії, програма «Академія Суперкниги» якнайкраще підходить для дитячого служіння, й особливо для євангелізації. Вона розповідає, що діти, які відвідують ці заняття, згодом з усього серця молилися молитвою покаяння.

Від початку повномасштабної війни до дитячого служіння приєдналося багато нових дітей – діти переселенців, із сімей СЖО, зараз на недільне служіння приходить від 80 до 100 і більше дітей! При тому, що церква молода (3 роки) і налічує лише 30 парафіян. 

Це само по собі є великим свідченням Божої слави, однак Юлія Гребенюк розповідає і багато інших історій. Наприклад, ось одна з них – як «Суперкнига» допомагає дітям духовно зростати та вони починають свідчити про Христа своїм одноліткам.

«Нас попросили прийти до чоловіка, який помирав, щоб розповісти про Бога. Коли ми прийшли, то були вражені побаченим. Трупний запах в кімнаті, а на ліжку було важко розгледіти чоловіка, такий худий він був і світла в кімнаті було дуже мало. Він майже не рухався уже. Ми розповіли про Ісуса і запитали чи вірить він і чи хоче просити про прощення гріхів та спасіння душі у Бога. Ледве дихаючи він дав знати, що так. Помолився, і ми сказали, щоб він трішки потерпів, бо незабаром його зустріне Ісус. Чоловік посміхнувся. Згодом ми пішли, а через декілька годин він помер. Та ми знаємо, що він встиг примиритися зі Спасителем... 

З ним у квартирі жили четверо хлопців – трійнята по 11 років і старший 14 років. Вони бачили все на свої очі. Їм було важко. І ми почали піклуватися про них. Прибрали у квартирі, оскільки там були жахливі умови (таргани, пацюки, сморід і бруд) і дітей хотіли вилучати з сім'ї служби опіки. Господь працював в серцях цих дітей, і за декілька місяців вони увірували у Христа. Бог дуже змінив їх. Якщо до цього вони матюкалися, курили і т.ін., то тепер вони розповідають про Спасителя іншим дітям і приводять їх до церкви. 

Один з трійнят Андрій носив браслет, по якому можна розповідати про Ісуса. Якось я помітила, що він ходить вже без браслета, і запитала у нього про це. Андрій сказав, що розповів товаришу про Ісуса по браслету, і якщо той навчиться теж розповідати (іншим дітям про Христа), то подарує йому браслет. Тож друг тепер вміє розповідати про Ісуса з браслетом Андрія. 

Так вони передають віру своєму колу спілкування! Це віра в дії! Бог працює в їхніх серцях. Дякую Богові за вашу програму!»

P.S. Якщо ваше серце відкрите, ви можете підтримати благовістя дітям через служіння «Суперкниги»!

Підтримати «Суперкнигу»