«Суперкнига»: свята мають ще більшу цінність, коли надворі війна

Діти України знають, що «Суперкнига» – це не тільки захопливий мультсеріал, а й мережа дитячих християнських клубів, улюблені табори та яскраві свята. Проте зараз уся країна охоплена війною та горем, і не кожен вважає, що доречно за таких обставин святкувати дитинство та навіть просто радіти життю… 

Нещодавно методист «Суперкниги» Ольга Видря розповіла про досвід служіння «Суперкниги» українським дітям під час війни. Щиро сподіваємось, що її розповідь відкриє вам новий погляд на свята для дітей та надихне на творчі ідеї для дитячого дозвілля і розвитку!

З «Суперкнигою» я знайома досить давно, бо ще у дитинстві дивилася мультфільм «Літаючий будинок» (CBN). 

З навчальною програмою «Академія Cуперкниги» я познайомилася близько пʼяти років тому, по ній я проводила заняття у недільній школі. А у 2021 році почала працювати у команді проєкту.

У квітні ми розпочали проводити великодні зустрічі для дітей. На цих заходах були присутні діти від 2 до 18 років, в основному – з родин переселенців, а також з багатодітних та малозабезпечених родин. Ми брали за основу програму «Суперкниги», і у такій формі намагалися показати діткам, що Ісус – живий, і він і сьогодні популярний. 

Для дітей «родзинкою» кожного свята «Суперкниги» є зустріч з Робіком – президентом Клуба «Суперкниги».

На одному з заходів трапилась зворушлива історія. Робіка дуже хотів побачити 4-річний хлопчик Давид. Однак, у той момент, коли Робік мав вийти на сцену, Давида у залі ще не було. Коли хлопчик приїхав, свято вже підходило до завершення, й Робік покинув сцену. Давид дуже засмутився, бо дуже чекав на цю зустріч. Давид знає Робіка по мультфільму мультфільму «Суперкнига», разом з родиною вони передивилися усі мультфільми, які зараз є українською мовою. 

Я побачила похнюпленого хлопчика і вирішила допомогти. Сказала Давидові: «Зараз я зателефоную Робіку і спитаю: а, може, він не дуже далеко поїхав і зможе повернутися?» 

Потому телефоную: «Робік, на свято щойно прийшов такий чудовий хлопчик! Він так хотів з тобою зустрітися! Будь ласка, повернися!»

Робік мене почув, і коли він увійшов до зали, де проходило свято, Давид не міг у це повірити! Сам Робік завітав, щоб поздоровити його з Великоднем!

Багато хто питає мене, чи взагалі потрібно проводити свята, коли надворі війна. Але я вірю, що наші заходи залишають слід у маленьких серцях дітей. Ці свята і мультфільми «Суперкнига» дійсно дають надію, що серед бурі та інших проблем завжди є світло, й завжди можна знайти любов, доброту, віру і надію. 

Тому, щиро заохочую вас: несіть радість дітям! Проводьте для них свята!

Потребуєте допомоги – зверніться до нас! Адже «Суперкнига» має чудові ресурси – навчальні матеріали, пісні… Завдяки засобам «Суперкниги» ми можемо нести людям Добру Звістку – говорити їм про Божу любов, надію і віру… Дякуємо Богу за це!

Дивіться відео повністю: Ольга Видря – Служіння українським дітям під час війни

Ми щасливі, що в цей надскладний час можемо приносити радість дітям і повертати їх у безтурботне дитинство. Якщо ви організовуєте дитячі табори, потребуєте допомоги чи шукаєте цікаву програму для вашого заходу, запрошуємо скористатися досвідом та ресурсами «Суперкниги»! 

Будь ласка, зверніться по команди проєкту «Суперкнига» або оберіть потрібні матеріали на сайті.

Підпишіться на YouTube канал «Суперкнига українською»!
Дивіться найкращі серії «Суперкниги» та захопливо вивчайте Біблію разом з нами! 

Бажаєте підтримати «Суперкнигу»? 

Щиро дякуємо!