Сила мовчазної молитви

Коли я читаю Біблію, то часто розмірковую про те, що залишилося за межами написаного на її сторінках. Мені б хотілося знати, що сталося після зустрічей з Ісусом з моїми улюбленими персонажами — такими як Закхей або самаритянка. Що вони чинили далі? Чи змінився їх спосіб життя? Також я був би в захваті дізнатися, про що саме розмовляв Ісус зі Своїми учнями під час усіх тих розмов, що не були записані.

Але що мене найбільше інтригує, що викликає мою цікавість понад усе, так це зустрічі Ісуса з Його Отцем. Що саме відбувалося, коли Він віддалявся у тихе місце, щоб побути наодинці з Богом?

Так, Ісус ділився подробицями деяких своїх зустрічей з Отцем зі Своїми учнями, щоб вони пізніше могли записати Його слова і надихнути нас цим. Але крім цих випадків, було ще багато інших, коли Він йшов молитися, і про це немає жодних записів.

Попри те, що ми не знаємо точних деталей цих особистих зустрічей Ісуса з Отцем, але ми знаємо, що вони значною мірою були частиною служіння Ісуса. І ми знаходимо в Біблії, що Він також радив учням усамітнюватися для спілкування з Богом після завершення своїх індивідуальних служінь (Марка 6:31). Нам не розповідають багато деталей молитовного часу, але насправді, я думаю, якраз в цьому і є вся справа! Є деякі речі, про які ми ніколи не дізнаємося, поки не відкриємо їх самі для себе під час особистого спілкування з Богом.

 «Вгамуйтесь та знайте, що Бог Я, піднесусь між народами, піднесусь на землі!» (Псалми 46:10)

Я вірю, що Ісус показав нам приклад духовної дисципліни — дисципліни тиші і самоти. Ці особисті моменти відбулися до або після складних для Ісуса подій, що сталися тут, на Землі, і не думаю, що це збіг.

Ісус усамітнювався з Богом:
  • перед спокушенням у пустелі (Матвія 4:1-11),
  • перед тим, як обирав учнів (Луки 6:12),
  • після поганих новин — таких як смерть Івана Хрестителя (Матвія 14:13)
  • після довгого дня служіння людям (Марка 1:35).

Усамітнення у тиші дозволяло Йому перебувати в тому унікальному стані, коли Він міг просто чути серце Свого Батька Небесного. Думаю, це чудово демонструє один з найкоштовніших і могутніх атрибутів молитви — безмовну зустріч з Богом.

Зараз не час для молитов, що просять, запитують, оскаржують, клопочуть або навіть поклоняються. Мовчазна молитва — це дорогоцінне усамітнення, коли ми знаходимося у Ньому — далеко від життєвих обставин, у безпечному і захищеному місці. Це час, коли ви можете тісно взаємодіяти з Духом Святим і, нарешті, заспокоїтися і дійсно усвідомити, що Він є Бог (Псалом 46:10).

Момент особистих зустрічей з Богом насправді не можна пояснити, але його потрібно пережити самому, щоб зрозуміти, що це таке, коли всередині вас починає звучати тихий Голос Бога...

Ви потребуєте молитовної підтримки?
Напишіть нам, ми будемо раді молитись за вас і разом з вами!

Річард Сандерс