Серце Різдва

Грудень має, за що його любити! Цей місяць повний святкового настрою, смачної їжі, затишних зимових днів, переглядів різдвяних фільмів, гарячого шоколаду з зефіром... і, звичайно ж, Різдво!

Але що є серцем Різдва, прихованим за його святковим блиском?

У багатьох з нас є різдвяні традиції — такі як вибір і прикраса ялинки, придбання подарунків, приготування їжі на святкові вечері, відкриття подарунків, спроба вмістити всіх членів сім'ї під одним дахом і зробити Різдво якомога «ідеальнішим».

Є багато різних речей, що роблять Різдво особливим і незабутнім. Але іноді буває легко забути справжню мету і серце цього свята. Реальність така, що це найважливіша подія, яка будь-коли відбувалася з нашим всесвітом, проте її було захоплено у комерційних цілях. Але все ж, істина, що стоїть за Різдвом — це правда, яку ніколи не можна забути.

Сталося те, що назавжди змінило світ.

Більш як 2000 років тому до жінки на ім'я Марія прийшов Ангел і сказав, що вона та її майбутній чоловік Йосип чекають сина.

«І, ввійшовши до неї, промовив: Радій, благодатная, Господь із тобою! Ти благословенна між жонами! …Не бійся, Маріє, бо в Бога благодать ти знайшла! І ось ти в утробі зачнеш, і Сина породиш, і даси Йому ймення Ісус. Він же буде Великий, і Сином Всевишнього званий, і Господь Бог дасть Йому престола Його батька Давида. … А Марія озвалась до Ангола: Як же станеться це, коли мужа не знаю?... І Ангол промовив у відповідь їй: Дух Святий злине на тебе, і Всевишнього сила обгорне тебе, через те то й Святе, що народиться, буде Син Божий! … А Марія промовила: Я ж Господня раба: нехай буде мені згідно з словом твоїм!» (Євангеліє від Луки 1:28-38)

Божа любов до вас не зупиняється ані на мить, вона безумовна. Вона глибша, ніж будь-яка інша любов, яка коли-небудь існувала або буде існувати.

У той час ніхто не міг по-справжньому зрозуміти, що означає народження Ісуса. Але що люди дійсно знали, так це те, що доля цього малюка мала величезне значення. Народження Ісуса було надією, яку всі шукали, і якої потребував світ.

Народився Спаситель.

Ісус, Світло світу був посланий для тебе і мене.

Батько любить нас так сильно, що послав на землю Свого єдиного Сина, щоб Він зробив те, що не міг ніхто інший — дати нам свободу.

Він помер за тебе. Він помер за твої і мої гріхи, щоб ми могли отримати прощення й жити у свободі й благодаті, яку Він так щедро пропонує.

Він переміг саму смерть, щоб ми могли мати вічне життя.

Він був залишений, щоб ми могли мати з ним відносини.

Він помер за все, що нас обтяжує, тому нам більше не доведеться нести цей тягар.

Те, що зробив Ісус, було за межею розуміння.

Ви можете запитати себе: «чим я заслужив це»?

У цьому краса нашого Бога. Ми цього не заслуговуємо. І все ж Він настільки сильно нас любить, що все одно зробив би це. Його любов до вас не зупиняється ані на мить, вона безумовна. Вона глибша, ніж будь-яка інша любов, що коли-небудь існувала або буде існувати. Ніщо не може зупинити його любов до тебе.

І Він не зупиняється на цьому досягненні. Бог називає нас Своїми дітьми. Він називає тебе улюбленим. Він тебе знає. Ще на початку часів Він знав, скільки волосся буде на твоїй голові сьогодні! Він знає тебе краще, ніж ти сам. Він зв'язав тебе з молекул в утробі матері, і не зробив помилок. Він дивиться на тебе як гордий батько, який пишається своєю дитиною.

Більш як 2000 років тому народився Спаситель, щоб дати нам життя.

Цього Різдва потрібен час, щоб згадати, чому ми дійсно відзначаємо це свято. Згадайте, що Ісус зробив для вас, і знайдіть час, щоб подякувати Йому. Він любить проводити час з вами, адже ви — Його улюблене дитя!

Може бути, ви знаєте когось, хто раніше не чув про Ісуса або не розумів істину про Різдво. Закликаємо поділитися з ними цією правдою, що змінює життя. Розкажіть, що Ісус зробив для них і як сильно Він їх любить. Ми покликані ділитися цією істиною з народами, і виконання цього великого доручення починається з найближчого сусіда, колеги й друга.

Забудьте про шкарпетки і коробки цукерок! Ісус — найкращий подарунок, який ви могли б подарувати комусь на це Різдво!

by Laura Dijkens, CBN Europe

Якщо ви хочете дізнатися Ісуса і відкрити для себе справжнє серце Різдва, напишіть нам!