Різдво ─ це виявлене бажання Бога

Чи знаєте ви, що Різдво – це виявлене бажання Бога мати з вами стосунки?

Почувши це, ви можете подумати, що йдеться про подарунки або про мир на землі або доброї волі до людини… Так, й про це, звичайно, теж, але меншою мірою. У центрі різдвяного послання Бог любові бажає бути з вами.

Правильно. Бог хоче проводити з вами час.

Ось чому Батько Небесний послав Ісуса народитися немовлям. Він привів у дію Свій план любові через смерть і воскресіння Ісуса ─ план, що прорве бар'єр гріха та поєднає людство з люблячим Небесним Батьком.

Спілкування з людством було ідеєю Бога від початку (створення світу). Біблія каже, що Бог ходив з Адамом та Євою у прохолоді дня у Едемському саду. Батько послав Ісуса, бо хотів відновити таке близьке спілкування з нами.

Під час різдвяних свят ми часто співаємо класичний гімн «O Come, о Come Emmanuel» («Гряди, гряди Еммануїл»), але чи замислювалися ви коли-небудь про те, що означає ця знайома всім пісня?

Її текст заснований на біблійному пророцтві з Ісаї 7:14:
«...Тому Господь Сам дасть вам знака: Ось Діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвеш ім'я Йому: Еммануїл».

Ім'я «Еммануїл» буквально означає «Бог із нами». Бог дав людству Ісуса як перший різдвяний подарунок.

Апостол Павло кілька разів розповідає у своїх листах про чудо цієї ідеї:
«Бог захотів показати, яке багатство слави цієї таємниці між поганами, а вона Христос у вас, надія слави!» (До Колосян 1:27).

«Усе ж від Бога, що нас примирив із Собою Ісусом Христом і дав нам служіння примирення»  (2 до Коринтян 5:18).

«Бо коли ми, бувши ворогами, примирилися з Богом через смерть Сина Його, то тим більше, примирившися, спасемося життям Його» (До Римлян 5:10).

Сам Ісус ясно дав зрозуміти, що стосунки з Богом мають бути нашим найвищим пріоритетом.

«Коли ж у Мені перебувати ви будете, а слова Мої позостануться в вас, то просіть, чого хочете, і станеться вам! Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої» (Від Івана 15:7-8).

Воля Бога полягає у тому, щоб ми залишалися у спілкуванні з Ним на всю вічність. Ми бачимо це в прекрасних, сповнених надії словах апостола Івана у його одкровенні: «І почув я гучний голос із престолу, який кликав: Оце оселя Бога з людьми, і Він житиме з ними! Вони будуть народом Його, і Сам Бог буде з ними» (Об'явлення 21:3).

Бог дав людству Ісуса як перший різдвяний подарунок

Це славна новина, яку ми проголошуємо народам, що Ісус є Еммануїлом. Своєю пролитою кров'ю Він викупив полонений Ізраїль, й тепер Він живе з нами через дорогоцінний Святий Дух.

Так що бажаю вам щасливого Різдва!
Знайте, що Бог любить вас та хоче бути з вами!

Бажаю вам особливим чином пережити присутність вашого Небесного Батька у цю благословенну пору року. І нехай ви приєднаєтеся до Божого народу у співі цього славного гімну ─ зараз і на віки віків: «Радуйся, радуйся! Еммануїл прийде до тебе, Ізраїлю!»

© Craig von Buseck використовується з дозволу.

P.S. Підтримаємо вас у молитві за будь-яку потребу, що заважає різдвяній радості. Просто напишіть нам!