Хіба душа не більша за їжу, а тіло за одяг?

Всемогутній Господь — ваш люблячий Батько Небесний. Він зробить усе, що обіцяв! Довірте Йому потреби…

«Задля цього кажу вам: не журіться про своє життя, що будете їсти або що будете пити, ні про своє тіло, у що одягнетеся. Хіба душа не більша за їжу, а тіло — за одяг?» (Матвія‬ ‭6:25‬)

Часом, роздумуючи над цим Словом, приходять думки, що якби ця розмова Христа з учнями відбулася сьогодні, у нашому моторошному сьогоденні, повному небезпек, то, можливо, Христос сказав би щось інше. Та це не так!

Перші учні Ісуса жили на окупованій території, вони були свідками жахливого насильства, це була епоха, коли люди не мали ліків проти більшості хвороб, рабство процвітало, а голод був страшним супутником більшості сімей. 

Лікарень, обладнаних сучасними апаратами, не існувало, поліція не патрулювала містами. Безпека була відносним поняттям й залежала від статусу людини. 

Звісно, не можна сказати, що наші виклики сьогодення не є серйозними. Та якщо Ісус ще тоді сказав ці слова, Він їх сказав би й сьогодні!

Також Ісус говорив: «Якщо Бог одягає в таку розкіш траву польову, що сьогодні росте, а завтра потрапить у вогонь, то наскільки ж певніше одягне Він вас, о маловіри!» (Матвія‬ ‭6:30). 

Якщо ми спостерігаємо за тим, як Бог усім необхідним забезпечує рослинний та тваринний світ, то можемо вірити, що Бог так само забезпечить і усі наші потреби. Чому б нам не очікувати, що наш Небесний Батько дасть усе необхідне Своїм дітям?

Ісус наче говорить: «Бог — ваш люблячий Батько. То ж, перш за все шукайте Його Царства, спілкування з Ним, Його присутності у кожній вашій потребі. Він — вірний! Довіряйте Його турботі! Не покладайтесь лише на себе…»

Молитва — це щира розмова з Богом. Ми говоримо з Ним про наші турботи й хвилювання, але у першу чергу відкриваємо своє серце перед Ним. Ми можемо вірити — Бог може надати нам усе, що потрібно. Він не тільки може нас забезпечити, але й обов’язково це зробить! 

«Натомість, дбайте насамперед про Царство Боже та робіть усе, що Господь від вас вимагає, й тоді усе інше Він неодмінно вам надасть» (Матвія 6:33).

Молитва: 
Отче мій Небесний! З якими б випробуваннями я сьогодні не стикався, допоможи мені пам’ятати про Твою любов і вірність до мене. Амінь!

Потребуєте молитовної підтримки?
Напишіть нам!
Будемо молитися разом!