Оточені Божою Армією

Людина Божа

З того часу, як почався напад Росії на Україну, я не можу викинути з голови історію Єлисея та війни з сирійцями.

У 2 Царів 6 розділі ми читаємо про сирійського царя, який рушив війною на Ізраїль. Проте Ізраїль має секретну зброю — віру! Щоразу, коли цар Сирії прагне напасти на певну частину Ізраїлю, пророк Єлисей (також неодноразово згадуваний як «людина Божа») завертає загарбників у втечу і повідомляє царя Ізраїлю про їх плани нападу.

Коли цар Сирії дізнався про таємне знання Єлисея, він посилає армію, щоб оточити місто Дофан, де Єлисей зупинився разом зі своїм слугою.

І тут історія стає справді цікавою…

Якось слуга Єлисея виходить (з дому) і бачить себе та Єлисея в оточенні величезного сирійського війська. Він питає Єлисея: «О, пане мій, що нам робити?» А Єлисей так само стоїть непорушно. Він просто просить, щоб Господь розплющив очі його слузі, щоб той побачив, що вони оточені ангельським воїнством.

Потім Єлисей молиться: «Будь ласка, побий цей народ сліпотою!» І Господь робить так, як він просить!

У Єлисея з'являється можливість збити сирійську армію з їхнього шляху і відвести їх просто до Самарії. Цар Ізраїля запитує Єлисея: «Чи я маю убити їх, чи маю я убити їх, мій батько?».

Однак саме через події, які відбуваються далі, ця історія була в моєму серці від початку війни в Україні.

Чудова відповідь: Єлисей каже, що ні, цього робити не слід. 

«Не вбивай! Чи ти повбиваєш тих, кого ти взяв до неволі своїм мечем та своїм списом? Поклади хліб та воду перед ними, і нехай вони їдять та п'ють, і нехай ідуть до свого пана» (2 Царів 6:22).

Цар Ізраїлю не тільки годує арамейців, він готує для них бенкет і відправляє назад до царя Сирії. Через цей вчинок більше набігів із Сирії до Ізраїлевої землі не було.

Ви це уявляєте?

Тим, хто прагне занапастити вас, явити доброту і велике благословення, забезпечення і навіть честь…

Я сподіваюся, що ця війна не запекла серця переслідуваних. Я бачила і багато чула про великий характер та силу українського народу. Я молюся, щоб українці зберігали свої прекрасні серця м'якими протягом усіх цих днів, і, можливо, навіть знаходили сили виявляти доброту до нападників і молитися за їхні душі.

З того часу, як почалася війна в Україні, я чула незліченну кількість історій про те, як бомби потрапляють у ціль… але не вибухають. Як у російських військ закінчується паливо на українській землі. Як ворожі солдати заблукали та питали дорогу у місцевих жителів України.

Наче ангельське воїнство оточує народ України і веде разом із ним свої битви.

Я ані на хвилину не відмахуюсь від уже втрачених життів та збитків, завданих українській землі, проте просто вказую на те, що невинна сторона тут – Україна – знаходиться у осаді (російської армії).

Моліться та жертвуйте

Як віруючих в Ісуса Христа, я благаю всіх нас молитися і жертвувати. Якщо ми не можемо особисто бути присутніми там, де йде війна, я вважаю, що молитва і пожертва – дві найпотужніші речі, які ми можемо зробити.

Молитва має силу засліплювати ворога.

Молитва може обернути ворога на втечу.

Пожертви можуть полегшити страждання українських біженців, котрі змушені шукати нове житло.

Пожертви являють нашу турботу, свідчать нашу єдність з народом України, показують, що як люди, ми визнаємо, що єдина відмінність нас від українців — місце розташування.

Якщо ви громадянин України, і читаєте це, я хочу висловити вам своє співчуття. Мені шкода, що ваше спокійне життя було так жорстоко порушене безглуздим нападом. Я молюся за вас, щоб ви знову здобули любов, мир і свободу найближчими днями!

Нехай благословить нас усіх Господь і помилує тих, хто грішить проти нас!

Чармейн Хібберд
Помічник з креативних медіа, CBN Europe

P.S. Підтримайте постраждалих від війни! Ви можете перерахувати пожертву на спеціальний рахунок CBN Emmanuil на покриття базових потреб людей, які втратили свій будинок та майно.

Зробити пожертву