«Обітниця сироті»: тим, хто має багато потреб, допомагаємо комплексно

Ми раді розповісти вам історію Нурсултана — хлопчика з багатодітної малозабезпеченої сім'ї. Через  проєкт «Обітниця сироті» його голодуюча сім'я отримала комплексну допомогу: джерело харчування, емоційну й духовну підтримку, а діти — допомогу у навчанні. Дякуємо Господу за можливість впливати на долі нужденних людей!

Коли ми познайомилися з родиною Нурсултана, вони буквально виживали. Семеро дітей, їх виховує одна мама. Жінка мала роботу, але заробітку часто не вистачало навіть на базові потреби — їжу та оплату оренди житла. Волонтери  проєкту вирішили комплексно підійти до надання допомоги та подарували родині Нурсултана корову! Для дітей це стало справжнім дивом! Вони дбайливо стежили за твариною, й гостра потреба у нестачі їжі була вирішена — молока вистачало як для сім'ї, так і на продаж. А коли корова народила теля, положення цієї багатодітної сім'ї стало ще кращим.

У центрі «Обітниця сироті» дітей запросили на заняття, а маму на батьківські тренінги. Багатодітні та самотні мами знаходять тут справжню підтримку. Жінка навчалася краще розуміти своїх дітей і звертати увагу на їхні потреби, ставити й досягати мети.

Справжнім викликом для них став карантин. Сім’я не має комп'ютера, тільки один мобільний телефон на всіх. Коли почався локдаун, і діти перейшли на дистанційне навчання, то часто не могли подивитися заняття і відправити домашнє завдання на перевірку. Як тільки карантинні заходи послабилися, у нашому центрі діти отримали доступ до уроків інформатики та англійської мови.

Нурсултан старанно займається, і його успіхи очевидні: «У вересні у нас в школі ще не було вчителя з англійської мови. А тут я встиг вивчити алфавіт, правильно писати і читати. І коли у школі нарешті з'явилися уроки англійської, я став кращим учнем і отримую відмінні оцінки!» — тішиться підліток.

У центрі Нурсултан освоїв комп'ютер, він швидко набирає текст і став впевненим користувачем ПК. Це важливе уміння, що допоможе Нурсултану як у навчанні, так і у виборі майбутньої професії.

Цей хлопчик завжди відрізнявся стриманістю і повагою до дорослих. Він з великим бажанням приходить на заняття і прагне допомагати волонтерам. Зараз Нурсултан мріє добре вивчити англійську, отримати освіту, подорожувати і мати можливість піклуватися про своїх рідних.

Ось так життя однієї родини кардинально змінилося завдяки знайомству з нашим  проєктом! Дякуємо вам за підтримку! Спасибі за все, що ви робите для соціально вразливих сімей і дітей! Коли у дітей є можливість придбати необхідні знання та навички, це убезпечує їх від багатьох проблем і складнощів у майбутньому.

Будь ласка, продовжуйте допомагати таким сім'ям, як ця! 

Підтримайте  проєкт, який змінює долі людей!