На крилах орла

Спостерігаючи за бурею, чи думали ви про те, як було б літати над нею?

Летіти вище

Ви знаєте, що відбувається над хмарами?

Найближче до відповіді я була тоді, коли літаком летіла до іншої країни. Під крилом літака я могла бачити хмари, але погода внизу не впливала на політ. Над хмарами яскраво світило сонце, небо було блакитно-лазуровим.

О, як же хочеться бути подібними до орла, який летить  над Землею! Орлу, який спостерігає і шукає та насолоджується своїм польотом. Як хочеться бути сильним і вільним птахом, який без зусиль використовує потоки теплого повітря, щоб ковзати по небу!

Біблія говорить про те, що діти Бога подібні до орлів: «...а ті, хто надію складає на Господа, силу відновлять, крила підіймуть, немов ті орли, будуть бігати і не потомляться, будуть ходити і не помучаться!» (Ісая 40:31).

Але часто написане тут нам здається недосяжним, чимось схожим на спробу доторкнутися до літака, коли ви стоїте на землі й дивитесь, як він пролітає над вами. Або схожим на далеке місце, що знаходиться зовсім поза сферою вашого життєвого досвіду. У нашій реальності життя може бути стомливим, гнітючим і важким, але Господь (і нам також) обіцяв, що «благо, і Його милості перебувають навіки».

Ісус не обіцяв врятувати нас від усіх наших страждань на цій Землі, але коли Він повернеться, все буде повернено у стан, який Небесний Батько задумав до початку  світу.

Обіцяння нашого Бога

Нас просять: «Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!» (Приповісті 3:5). Але як це робити, коли нас оточують стрес, біль, хвороби, смерть, тендітна економіка, втрата роботи, поневіряння та голод?

Сенс у тому, щоб і в ці часи випробувань і страждань варто дотримуватись обіцяного нашим Господом Ісусом!

Ці обіцяння можуть не виповнитися на цьому боці неба, але обов'язково збудуться, коли ми нарешті опинимося з Ісусом у Його Небесному царстві. Наше майбутнє міцне, певне та надійне, і його не можна відібрати у нас, поки ми не відмовимося від нашої віри та надії на Господа Ісуса.

Ми повинні спиратися на ці істини, дарма що болить. Нам слід знати, що все, що відбувається зараз, колись закінчиться, й тоді ми опинимося у місці, де немає страждання, скорботи, смерті та сліз. О, яке прекрасне майбутнє у всіх нас, коли ми йдемо за нашим Господом!

«Буду Тебе вихваляти, о Господи, серед народів, я буду співати Тобі між племенами, бо Твоє милосердя велике воно аж до неба, а правда Твоя аж до хмар!» (Псалми 56:9-11).

Навіть у найтемніших куточках нашого розуму і душі, навіть коли наші тіла руйнуються й деградують просто на очах, у нас все ще є Спаситель, Який пообіцяв ніколи не залишати і не покидати нас!

Мир серед хаосу

Ісус каже: «Це Я вам розповів, щоб мали ви мир у Мені. Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні: Я світ переміг!» (від Івана 16:33).

Ісус не обіцяв врятувати нас від усіх наших страждань на цій Землі, але коли Він повернеться, все також буде повернене у стан, який Батько Небесний задумав спочатку світу.

Це буде гарне місце, де всі наші турботи та занепокоєння залишать нас на всю вічність. Місце, де ми залишимо «землю тіней» далеко позаду й прямуватимемо вперед і вгору з Ісусом, Який вестиме нас. Тут ми нескінченно співатимемо хвалу нашому Богові і Спасителеві, визнаючи добрість Бога у всій Його славі, любові, мирі та вірності.

«Бо у Ньому і з Нього все створено під небом і землею», й ми повернемося туди, де «Бог глянув на все, що Він створив, і все було дуже добре» (Буття 1:31).

© Рейчел Лойнс,
помічник молитовного центру (CBN Europe)

Не залишайтеся наодинці з проблемами та потребами!
Напишіть, щоб отримати молитовну підтримку!