Ми маємо встояти заради життя

Кілька мільйонів людей залишила без домівок та засобів існування війна в Україні. Щодня до цього жахливого списку додаються нові імена. На часі питання: як захистити та убезпечити постраждалих? То ж, милосердям виборюємо людей та любов’ю підтримуємо на шляху у нове життя…

Вимушена переселенка Лілія розповідає про «старе» життя у Слов’янську (Донецької області). Вона говорить надламаним голосом, зазирає у минуле очима, повними сліз. Розповідає про те, що гарно працювали, жили небагато, однак усе було добре...

«Все, що у нас є вдома у Слов'янську, нажите непосильною, чесною працею. Все, що я розумію зараз ─ це те, що ми були тоді щасливі», ─ згадує жінка. 

У кінці лютого цього року на Донеччині почали з’являтись ознаки близької весни, коли у ніч на 24 лютого люди прокинулися від гучного гуркоту авіа обстрілів. Прокинулася і Лілія. Як і багато інших мешканців міста, вона заціпеніла від страху та поспіхом схопила найнеобхідніше, збираючись у довгу дорогу… 

«Був шок. Я подумала, що це жарт, але усе виявилося правдою, ─ розповідає Лілія. ─ Сирени, суцільне напруження та паніка в місті також позначилися на доньці…»

Її чоловік був змушений залишитися вдома, то ж до львівського пункту прийому вимушених переселенців Лілія прибула лише з донькою. Вони не сподівалися на гостинне приймання, однак, були зворушені, коли їх тепло зустріли та нагодували смачною якісною їжею. 

 «Тут, де нас прийняли, все гаразд! І ставлення до нас дуже дбайливе, ─ продовжує Лілія. ─ Ми допомагаємо також, і на кухні готуємо, і прибираємо. Усі тут розуміють, що ми всі разом живемо і треба працювати на спільне благо». 

Знедолені люди відігріваються та відновлюються у безпеці. Знаходячись тут, їм не треба піклуватися про забезпечення базових потреб ─ у прихистку з усім цим допомагають. А повноцінним та смачним харчуванням переселенців забезпечує CBN Emmanuil. Ось так, завдяки небайдужості багатьох людей, десятки тисяч біженців отримують найнеобхідніше. 

«Харчування свіже, готуємо сніданок, обід та вечерю. Якщо це обід, то це перша і друга страва, плюс гарніри, риба та м'ясо. Дітям ─ солодощі, фрукти», ─ розповідає Лілія.

Однак, її серце рветься додому…

«Хоч нас тут і добре прийняли, та душа болить, бо чоловік залишився вдома й усе залишилося вдома. Я не вірю, що це кінець. Ми маємо встояти заради життя! ─ каже жінка. ─ Дякуємо всім, велике спасибі і цьому прихистку, і CBN Emmanuil за те, що допомагаєте. Ми дуже вдячні, дуже. Я ніколи цього не забуду!» ─ каже Лілія з вдячністю.

На жаль, трагічних історій про війну вже не злічити. Однак є й безліч розповідей про тих, кому вдалося допомогти та хоч трохи зменшити пекучий біль втрат. Вдячні Богу за Лілію, бо її історія ─ одна з таких. 

Перемога ─ багатогранне поняття. Це не лише військові переваги над супротивником, а й підкорення голоду, хвороб, розрухи, смерті…. 

Дякуємо за вашу підтримку, дорогі партнери CBN Emmanui»! Дякуємо за спільні намагання наближати велику перемогу України! Дякуємо за підтримку благодійних проєктів CBN Emmanuil! Саме так ви допомагаєте конкретним людям, а також глобально змінюєте світ, робите його кращим!

Зробити благодійний внесок на забезпечення потреб вимушених переселенців можна ось тут.