Ми допомогли їм здобути дім, а вони змогли вберегти родину

Військові дії 2014 р. на Донеччині змусили родину Надії виїхати з Горлівки, де народився їх син Кирило.
Серце Надії боліло від втрати дому, але те, що вони не мали постійного житла, скоро стало причиною ще більших переживань. Жінка дізналася, що її сестра померла, а двоє малолітніх племінників залишилися сиротами. Натомість їй в опіці відмовили, адже Надія не мала, де поселити дітей. 

Доля її сестри Ольги була важкою. Чоловік, від якого вона народила дітей, вживав алкоголь та ображав її та синів. Молодший був майже немовлям, а старший 5-річний Женя неодноразово тікав із дому, прагнучи уникнути зіткнень із батьком. Скоріш за все, Ольга не бачила можливості щось змінити. Ймовірно, на ґрунті тяжкої депресії трапилося непоправне… Вона пішла з життя.

1-річний Андрійко та 5-річний Євген залишилися самі. Їх батько не вважав хлопчиків своїми дітьми та відмовився брати відповідальність за них. Братів відправили до медичного закладу, де вони чекали розподілу, і, скоріш за все, розділення по різних інтернатних закладах. Важко уявити, що малюки тоді відчували, адже тільки недавно вони втратили маму, а тепер на них чекала розлука та втрата один одного… 

undefined

Як тільки Надія дізналася про трагедію в сім'ї сестри, жінка негайно приїхала до міста, де перебували племінники. Вона прийшла до лікарні з єдиним бажанням оформити опікунство над дітьми, але отримала відмову. Її родина не мала власного житла – їх дім залишився в окупованій Горлівці. 

«У 2018 році у зв'язку з бойовими діями на Донеччині ми переїхали з сім'єю на Житомирщину. Після смерті моєї сестри двоє її дітей залишились самі, але потрібно було прикласти чимало зусиль, щоб мені дали над ними опіку, – розповідає Надія. – Але дякуючи Богу і CBN Emmanuil, ми впорались з неможливим! Врешті решт, ми зʼєднали сімʼю і здобули дім!» 

undefined

Асоціація «Еммануїл» (CBN Emmanuil) придбала будинок для сімʼї Надії, й жінці вдалося усиновити осиротілих племінників. Родина оселилася в одному з сіл Житомирської області, почала доглядати город та завела домашню худобу – кролів, кіз та курей.

Минуло кілька років, як ми знову зустрілися – вже для того, щоб передати від організації ORA насіння овочів для їх городу та почути про дивовижні події, що відбулися у житті родини за цей час.

«У 2020 році ми вирішили усиновити ще двох діток, – радо ділиться Надія. – Нам запропонували братика і сестричку, і наша сім'я стала ще більшою! Зараз вже дітки підросли, ходять до школи, а старший син навчається в Києві в інституті. Дякуємо Богові та усім, хто допомагав нам і продовжує допомагати весь цей час!

Велике спасибі організації ORA за те, що передали для нас насіння! – продовжує Надія. – Тепер ми засіяли ділянку, дбаємо за рослинами, а восени зберемо щедрий врожай. Завдяки вам у нас буде що їсти, ми будемо мати великі запаси овочів та зелені, а на осінь законсервуємо десятки банок з салатами та будемо ситі взимку! Щира подяка! Божих Вам благословінь за вашу роботу!» 

undefined

Величезна радість бачити щедрі врожаї добрих справ. Ми приєднуємось до подяки голландським благодійникам ORA за насіння, а також щиро дякуємо кожному партнеру цього проєкту та інших ініціатив. Ви допомагаєте людям у важких життєвих обставинах змінювати їх життя на краще! 

Перейдіть за цим посиланням, якщо бажаєте підтримати цей або інші благодійні проєкти CBN Emmanuil!