Хто ми у Христі та що у Ньому маємо: топ-5 обітниць Святого Письма

Хто я у Христі? Відповідь на це питання — це найперше, що необхідно, щоб вірою долати життєві випробування.

  • Що обіцяє Бог щодо моєї життєвої ситуації? 
  • Ким Він є для мене і чому я можу довіряти Йому?

Ось кілька обітниць Божих, що ми знаходимо у Святому Письмі. Пропонуємо поміркувати над цими уривками Писання, щоб зрозуміти, що саме ми маємо у Ньому і що Він обіцяє нам. 

Досконала воля Божа

Апостол Павло прохає римлян: «І не пристосовуйтеся до цього віку, але змінюйтеся оновленням [вашого] розуму, щоб ви пізнавали, що є Божа воля: добре, приємне і досконале» (‭‭Римлян‬ ‭12:2)

Що таке «пристосовуватися до цього віку» добре відомо кожному з нас. ‬Ми живемо, наповнюючись новинами з екранів телевізора, спілкуємось у соцмережах, читаємо «модні» книжки тощо. Але чомусь часто виникає питання, як це: «змінюватися оновленням розуму»? Що це таке і навіщо?

Павло зазначає, чому це треба: «...щоб ви пізнавали, що є Божа воля: добре, приємне і досконале».

Бог явив нам Свою досконалу волю у Христі. Тож, розуміння того хто ми у Ньому, та що ми у Ньому маємо і є тим пізнанням Божої волі для нас. 

А ось, що треба робити нам:

  • Занурюватись у Слово Боже та знати, що саме Він обіцяє. 
  • Вірити у Його Слово та довіряти Йому. 
  • Наповнювати Божими обітницями свій розум, тим самим оновлюючи думки та серце. 

Ось топ-5 Біблійних обітниць, з яких ви можете почати пізнавати досконалу волю Божу на ваше життя. Поміркуйте над цими уривками. 

У Христі ви:

  • Дитина Божа 

«Адже всі, яких веде Божий Дух, — сини Божі. Тому що ви не одержали духа рабства знову на страх, але одержали Духа синівства, яким кличемо: Авва, Отче! Сам Дух свідчить нашому духові, що ми — діти Божі» (‭‭Римлян‬ ‭8:14-16)

  • Прощений й викуплений

«...адже всі згрішили й позбавлені Божої слави, але оправдуються даром, Його благодаттю, через викуплення, що в Ісусі Христі. Його Бог дав як жертву примирення в Його крові через віру, щоби показати Свою справедливість у прощенні раніше вчинених гріхів…» ‭‭(Римлян‬ ‭3:23-25)

  • Забезпечений

«А мій Бог, згідно зі Своїм багатством, нехай задовольнить усяку вашу потребу — у славі, в Ісусі Христі» (‭‭Филип’ян‬ ‭4:19)

  • Святий

«Згідно з цією волею (Христа) ми освячені одноразовим принесенням тіла Ісуса Христа» (‭‭Євреїв‬ ‭10:10)‬ ‭

  • Обраний

«А ви — рід вибраний, царське священство, святий народ, придбаний, аби звіщати чесноти Того, Хто вас покликав із темряви до дивного Його світла» (‭‭1 Петра‬ ‭2:9‬)‭

Ці п’ять обітниць — малесенька частина того, що Бог обіцяє нам у Своєму Слові. Розмірковуйте над Словом, досліджуйте Його та оновлюйте свій розум щодня — це допоможе вам бути сильним у Бозі!

Тож… Хто ви є у Христі? 

 

З любов’ю
CBN Emmanuil