Хто винен у сімейних конфліктах?

Кожна родина починається зі свята. Під час весілля майбутні чоловік і дружина сповнені надіями ─ вони закохані та мріють про довге життя у щасті та любові. Проте досить скоро подружнє життя стає складним випробуванням. Це той момент, коли подружжя починає розуміти, що шлях до їх щастя не такий вже й безхмарний…

Хто ж винен у родинних негараздах?

Можна будь-кого і будь-що звинувачувати у проблемах у власному шлюбі, але: що насправді говорить вам серце? Якщо проаналізувати, побачимо, що усі негаразди відбуваються тому, що ми не виконуємо дві головні заповіді, про які говорив Ісус.

Вони записані у Писанні у Євангелії від Матвія (22:37-39). Скоріш за все, ми знаємо їх майже досконало:
1) «Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою…»
2) «Люби свого ближнього, як самого себе».

Чому ж тоді з’являються проблеми?

Практично у кожній труднощі подружнього життя можна знайти невиконання однієї з цих двох Христових заповідей. Проблеми починаються, коли ми зосереджуємось на власних потребах замість того, щоб приділити увагу потребам Бога та нашого партнера.

- Вас не чують?
А ви прислуховуєтесь до того, що говорить вам Бог, чоловік/жінка?

- Образа та гіркота заповнюють серце?
Пригадайте свою останню молитву за своє подружжя. Як давно ви востаннє щиро дякували Богові за ваші стосунки з чоловіком або дружиною?

Що найкраще зробити для зміцнення шлюбу?

Спробуйте наступне: щодня приймаєте свідоме рішення ставити Бога та свого шлюбного партнера на перше місце. Так, це рішення не розв'яже усі проблеми, з якими ми стикаємось у шлюбі, проте, так вашим головним фокусом стане любов до Бога та інших людей. Саме такий стан серця допоможе вашому шлюбу пережити будь-яку бурю!

Коли корабель вашого шлюбу пливе крізь шторм, найкращим рішенням буде запросити Бога керувати вашими стосунками.

Моліться так:
Боже, дякуємо Тобі, що дав нам стати сім’єю. Ми знаємо, що у Тебе є план і мета для нашого шлюбу. Прости нам нашу зосередженість на своєму «я». Направляй наші кроки у любові до Тебе та інших. Дай нам приймати Твою благодать щодня, аби ми могли ставити на перше місце Тебе та один одного. Зробіть наші стосунки благословенням для інших! Амінь.

З любов'ю,
CBN Emmanuil

P.S. Розв'язання деяких проблем може здаватися нам неможливим, проте усе можливе Господу! Напишіть нам, якщо бажаєте молитовної підтримки!