Коли важко як до смерті...

Якщо бути відвертими із собою та Богом, такий стан буває у кожного... Та коли так важко, що хочеться вмерти… Бог все одно поряд!

Крик до Бога

Бог дав нам життя, і щодня благословляє: дає роботу, служіння, міру відповідальності, кличе за Собою. Проте цей шлях буває складним, іноді надто складним. Буває, що хочеться плакати та кричати до Бога. 

Ми в цьому не одинокі! Мойсей якось звернувся до Бога з таким само закликом:

«Не подолаю я сам носити всього цього народа, бо він тяжчий за мене! А якщо Ти таке мені робиш, то краще забий мене, якщо я знайшов милість в очах Твоїх, щоб я не побачив нещастя свого!» (Числа 11:14,15).

Серйозна заява. Служитель Божий так втомився, що вже ладен був померти. Ця ноша здалася йому надто важкою. Мойсей молився із розбитим серцем, відчував надмірний тягар, намагаючись вести народ через пустелю. Уявіть, який біль охопив його серце, що Мойсей промовляв таку молитву! Він виливав душу Богові… Так само робимо сьогодні й ми.

Де Господь, коли мені важко?

А що ж Господь? 

Він був поряд! 

Бог проговорив до Мойсея, і не просто втішив його, а надав реальну допомогу.

«І сказав Господь до Мойсея: Збери ж мені сімдесятеро люда зо старших Ізраїлевих, яких знаєш...І Я зійду, і буду розмовляти там із тобою, і візьму від Духа, що на тобі, і покладу на них, і вони носитимуть із тобою тягаря того народу, і не будеш носити ти сам» (Числа 11:16,17).

Бог чує нас завжди. Радісно нам, чи настільки погано, що ми воліємо піти на небо. Незалежно від того, що ми проходимо, і що відчуваємо — Він чує. У вашому серці живе Його Дух Святий, а Він має всю премудрість світу.

Хто допоможе, коли мені боляче?

Навіть якщо важко аж до смерті, не забувайте, що Всемогутній Бог завжди добрий до вас! Знайдіть тихе місце посеред бурі та сліз та дозвольте собі повністю відкрити своє серце перед Богом. Відчинить все, що заховане, вилийте у молитві біль, сум, розпач, почуття провини. А потім дайте можливість Йому проговорити у ваш дух. Почуйте, що Він хоче сказати у відповідь. Він — Єгова Іре, і це Ім’я значить «Господь догляне». Він доглядає за вами! І так було й буде завжди! 

Як би не було важко, Бог поряд, Він у вашому серці, з усією премудрістю всесвіту!

Нехай це слово надихає вас сьогодні!

З любов’ю,
CBN Emmanuil

P.S. Потребуєте молитовної підтримки? Напишіть нам!