Коли вони побачили зірку…

З початку грудня розпочинається підготовка до Різдва. Сьогодні ми молимося, щоб у цей час ваше серце наповнив Його досконалий мир. Нехай послання про Ісуса – найбільша історія всіх часів – підбадьорить вас сьогодні!

Його життя було підпорядковане великій меті — від народження до смерті та воскресіння. Але усе почалося із зірки...

Історія глобального значення

Кожна деталь різдвяної історії має своє значення, одна з таких деталей – зірка.

Першими побачили зірку мудреці (волхви). Вони були освіченими вченими, філософами та астрономами, які служили при королівських дворах по всьому давньосхідному світі. Волхви вивчали зірки й намагалися знайти Того, Хто народився царем євреїв. Хоча вони не знали Його, відповідь, яку вони шукали, стала їх відкриттям.

Вони пішли за зіркою, яка не була схожа ні на що інше. Зірка яскраво й виразно сяяла над Віфлеємом, вказуючи на місце, де лежала дитина. Виконання ще одного біблійного пророцтва мало стати реальністю, подією, що розгорталося у них на очах.

«І ти, Віфлеєме, земле Юдина, не менший нічим між осадами Юдиними, бо з тебе з'явиться Вождь, що буде Він пасти народ Мій ізраїльський» (Матвія 2:6).

Багато людей спостерігали за зіркою, але не усвідомлювали істину, що Спаситель світу настільки близько. Щодо мудреців — «бачивши зорю, вони надзвичайно зраділи» (Матвія 2:10). Хвилювання й радість, що захлеснули їх зсередини, прискорювали кожен крок. Хоч вони й втомилися від довгої подорожі, але Той, Кого вони шукали, був перед ними.

«І, ввійшовши до дому, знайшли там Дитятко з Марією, Його матір'ю. І вони впали ницьма, і вклонились Йому. І, відчинивши скарбниці свої, піднесли Йому свої дари: золото, ладан та смирну» (Матвія 2:11).

Спаситель світу

Вочевидь, мудреці зазнали радості та здивування, їх серця були сповнені подяки. Нарешті вони зустріли Спасителя світу! Вони одразу відповіли на цю зустріч поклонінням. Дари, що вони піднесли Йому, підходили цареві, але волхви тоді й не підозрювали, що ці дари були пророчими символами, які пізніше представлятимуть Його життя.

Золото – символ царства на землі.
Ладан – символ божества.
Міро - символ смерті.

Те, що тоді побачили й відчули волхви, залишить враження на майбутні покоління.

Цього Різдва я можу закликати вас ніколи не втрачати радість та чудо народження Царя. Давайте не уподібнюватися людям, які не звертали уваги (на зірку) й не розуміли, що Спаситель світу був поруч.

Коли ви починаєте відкривати свої подарунки, чому б не зупинитися на мить й не подякувати Богові за Його невимовний дар? Божий дар любові втраченому і зруйнованому світу був покликом Його серця, який повною мірою демонструє, наскільки Він щиро любить кожного з нас.

Нехай подяка проникне в кожне серце тих, хто живе у вашому домі! Нехай Ісусові буде дано Його законне місце Царя царів та Господа господ. І нехай пісня «Ой, уклонімося Йому» стане гімном поклоніння, що виконується протягом усієї вічності.

Ален Картер
Керівник відділу розвитку, CBN Europe

P.S. Напишіть нам, якщо маєте питання по Біблії або потребуєте молитовної підтримки. Молімося разом, й нехай прийде відповідь, та радість Його народження буде досконалою!