Як, зростаючи, зберегти дитячу радість?

Немає нічого більш чарівного, ніж святкувати Різдво у дитинстві. Адвент календар, подарунки, відчути себе зіркою, тому що виконував роль «дуже важливої» вівці на різдвяній виставі... У дитячій радості є дивовижна чистота, але в міру того, як ми зростаємо, ці переживання починають втрачати свою магію.

Адвент-календарі набридають, а для подарунків ми починаємо вибирати нудні і практичні речі. І від самої думки про те, щоб зробити костюм вівці своїми руками здригаються батьків по всьому світі. Та як би нудно це не звучало, більшість людей сприймають втрату радості від Різдва як просто частина «дорослішання».

Але у цьому сенсі я відмовляюся рости — як у відомій казці про Пітера Пена.

Ні, я не збираюся збігати в Неверленд і залишати своє життя позаду, як би захопливо це не звучало! Ми всі проходимо через цей процес: переїзд, робота, оплата рахунків, походи у супермаркет і нескінченна робота по дому. Зростанню не слід обурюватися або уникати спроб зупинитися. Бог дуже ясно говорить про те, як Він бажає, щоб ми процвітали і дозрівали.

У 2 розділі Послання до Колосян Павло говорить про те, що ми «твердо вкорінені, затверджені і затверджені вірою». Дорослішання — це Біблія! Але чому ми в міру росту ми так часто втрачаємо цю дитячу іскру, радісне хвилювання?

Це може відноситися і до нашого духовного шляху з Ісусом. Ви закохуєтеся у Спасителя; ви біжите на свободу, виявляєте Його доброту і милосердя, а потім щось відбувається... Перш ніж ви це усвідомите, вже матимете 40 років християнського стажу. Ви прочитали Біблію багато разів і весь час перебуваєте у молитві. Але іскра згасла. Біблія не оживає, як раніше. Ваші молитви здаються менш пристрасними, ніж на початку шляху. Пісня поклоніння, що раніше ставила вас на коліна — сьогодні це просто ще одна пісня, яку потрібно співати. Це засмучує, це боляче, і все зовсім не так, як раніше...

Відновіть зв'язок з дитячою вірою, з трепетом і здивуванням!

Так, процес дорослішання — це Біблія, але Бог ніколи не планував, щоб ми втрачали своє диво. У Матвія 18:3 говориться: «Поправді кажу вам: коли не навернетесь, і не станете, як ті діти, не ввійдете в Царство Небесне!»

Коли я була маленькою дівчинкою, жодну людину я не любила більше, ніж свого батька (прости, мама). Ніхто не міг змінити будь-яку, навіть саму пропащу ситуацію так, як мій батько. Якби я чогось хотіла, то знала, що тато мені це дасть. Що ще більш важливо — мій батько забезпечив мене всім, у чому я дійсно мала потребу.

У міру того, як я росла, я потребувала батька все менше й менше. Він перестав бути мені потрібен, щоб зав'язати шнурки або обіймати мене, коли мені сумно — хоча це дійсно допомагає! Мій батько просто перестав бути мені потрібен так, як в дитинстві. Але я точно знаю, що, якщо б мені знадобилося, щоб мій батько щось зробив для мене, він був би тут у одну мить.

Те ж саме і з нашим Небесним Отцем! Починаючи подорож з Господом, ми весь час дізнаємося щось нове. Ми вчимося молитися, читати Його слово і роздумувати над ним, а також вчимося протистояти ворогові. Згодом ми зростаємо у вірі і звикаємо до шляхів Бога, і, не усвідомлюючи цього, починаємо закриватися від Нього. Ми думаємо, що можемо робити щось самі, думаємо: «Я роблю це роками», а потім чешемо потилицю, коли щось пішло не так. Бог так ясно говорить про те, щоб ми не покладалися на свій розум, а покладали надію тільки на Нього. Просили Його про допомогу, навіть якщо ми робили це мільйон разів.

У цей різдвяний період я прошу вас зробити дві речі:

1) Продовжуйте зростати: читайте Його слово, розмірковуйте над ним. Дозвольте Господу служити вашому серцю. Вчіться на своїх помилках, вставайте, якщо впали, обтрушуйтесь і знову відправляйтеся у битву — будьте мудріші і сильніші, ніж були раніше.

2) Потіште, відігрійте свою внутрішню дитину. Знайдіть Отця, заберіть до Нього на коліна і просто поговоріть. Відновіть зв'язок зі своєю дитячою вірою, з трепетом і здивуванням. Просіть про речі, які ви насправді хочете, про те, що викликає у вас запаморочення від щастя. Розірвіть обгортку на пакунку з подарунком і забудьте про безлад!

Шукайте Небесного Отця. Він чекає вас, щоб почути голос Своєї дитини!

by Emily Barton, CBN Europe

Якщо ви відчуваєте, що втратили своє диво і хочете, щоб хтось помолився разом з вами, будь ласка, напишіть нам!