Як дивитися мультфільми з найбільшою користю: поради «Суперкниги»

Які мультфільми дозволено переглядати дітям і скільки — до певного віку обирають їх батьки. Саме вам, батькам, ми хочемо розповісти, яку користь отримають ваші діти від перегляду серій «Суперкниги». Також ми зібрали найважливіші рекомендації про те, як правильно обирати мультфільми для перегляду і скільки дозволяти дітям перебувати біля екранів.

  • Протягом перших трьох років життя мозок малюка росте з неймовірною швидкістю, і до розвитку його спонукає вплив зовнішніх стимулів. Саме тому для дітей дуже важлива гра, і мультфільми — ігрові та навчальні — теж можуть бути її різновидом.
  • Фахівці рекомендують обмежити час перед телевізором для дітей до двох років. Вчені виявили прямий зв'язок між переглядом відео в цьому віці і проблемами зі сном, концентрацією, агресивною поведінкою і уповільненням в розвитку. Тому дітям варто проводити якомога менше часу з гаджетами або перед екранами.
  • А от дітям старше двох років дозволяється дивитися мультфільми до одної-двох годин на день. Якщо ви дивитеся відео безпосередньо перед сном, то підбирайте більш «спокійні» серії — без битв і воїнів. Так дитина і цікаво проведе час і не буде сильно збуджена від перегляду захопивих баталій.
  • Дивно, але інформація запам'ятовується краще, якщо її переглядати або вивчати перед сном. Крім того, якщо ви оберете для перегляду біблійну історію від «Суперкниги», то матимете додатковий привід для «сонних» розмов — обговорити вчинки героїв, повторити «золоті» вірші і помолитися. Адже мультфільми «Суперкнига» допомагають вивчати Біблію!
  • Мультфільми розширюють світогляд і збагачують словниковий запас дитини. Переглядаючи історію, дитина «приміряє» на себе образи героїв і ролі, робить логічні висновки і фантазує. Разом з мультфільмом «Суперкнига» дитина глибше пізнає світ Святого Письма, отримує першу інформацію про Бога і героїв біблійних історій. Це дуже важливо навіть для дитини, яка росте у християнській сім’ї.
  • Спільний перегляд мультфільму зміцнює відносини в родині. Звісно, можна увімкнути дитині мультфільм і зануритись у свої справи, проте, чому б не подивитися мультфільм разом з донькою чи сином? «Суперкнига» — для будь-якого віку! Вам теж буде цікаво! Після перегляду обов'язково обміняйтеся з дитиною враженнями про найяскравіших персонажів і сюжетні повороти. Запитайте, що дитина відчуває, що думає про вчинки героїв. Розкажіть про те, що було у вашому житті. За допомогою таких бесід ви будете раз за разом зміцнювати відносини і довіру і зможете дізнаватися ще краще світ своєї дитини.
  • Крім усього перерахованого вище, «Суперкнига» — це безпечний і пізнавальний мультфільм, в якому немає неприйнятних кадрів або грубощів. Люблячі батьки можуть сміливо ставити його своїм дітям!

Купити мультфільми та сувеніри «Суперкнига»!