ЯК ЗНАЙТИ МИР У ЙОГО ПРИСУТНОСТІ? Залишаючи занепокоєння і паніку позаду

Коли учні Христа опинилися у жахливій бурі, вони розбудили Ісуса, щоб запитати Його: «Тобі все одно, що ми гинемо?» Він же у відповідь просто скомандував бурі: «Замовчи, перестань!» І море заспокоїлось (Євангеліє від Марка 4:38-39).

У якому стані перебуваємо зараз ми? У тривозі й паніці, думаємо що загинемо? Або ми постійні у нашій вірі, знаючи, що одним словом Він може позбавити нас від небезпеки й врятувати?

Посеред метушні і тривог нам потрібно шукати Його присутності, Його Слова та Його керівництва — тому що немає інших джерел, звідки ми можемо отримати це.

Бог каже: «Підіймайся до Мене. Будь у Моїй присутності, де все можливо, і де Я можу бачити тебе, де б ти не знаходився і через щоб не проходив. Я з тобою і для тебе. Моя праведна права рука підтримує тебе. Я прощаю тебе, захищаю, покриваю, забезпечую і лікую!»

Та як же нам увійти у це Царство?

У Псалмі 23 написано: «Хто зійде на гору Господню, і хто буде стояти на місці святому Його? У кого чисті руки та щиреє серце…» (Псалми 23:3,4). Коли ми просимо Ісуса омити нас, ми можемо піднятися з чистим серцем, на гору Господню. А у вірші 5 ми читаємо обітницю: «... той отримає благословення від Господа і милість від Бога, Спасителя свого» (Псалми 23:5).

У нас є неймовірний привілей знати Бога. Коли ми приступаємо до Нового Завіту Його Тіла і Крові, ми можемо відчувати Його присутність. У нас є нове серце, щоб любити Його, любити один одного і виконувати Його волю. А яка ж Його воля? Проповідувати Євангеліє усім народам, племенам і мовам!

Отже, якщо ми будемо практикуватися у смиренні Йому, то залишимо позаду турботи цього світу і, як сказано у посланні до Ефесян 1:19, зможемо зрозуміти безмірну велич Його могутності в нас, віруючих у Нього!

Будьте благословенні!

Гордон Робертсон
Президент і генеральний директор CBN
(Витяг з проповіді для співробітників)