Найцінніший дар від Бога

«І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, і стала людина живою душею» (Буття 2:7)

Доволі часто можна десь почути: «Найбільший дар, який ми маємо — це наше життя». Так, кожен з нас це знає. Та іноді ми це забуваємо. 

Весь світ, що нас оточує, скаже, що життя належить лише нам, що ми самі себе створюємо! Ліпимо свій образ офлайн та онлайн, підкреслюємо миловидність та приємні якості характеру, ховаємо недоліки, стримуємо на людях роздратування… Як чимось пишаємось, то починаємо думати: «Я є тим, ким сам себе зробив! Досягнув усього наполегливою працею, і саме тому Я все це маю!»

Та стара біблійна Книга Буття може не погодитись з цим, й розповідає зовсім іншу історію. Біблія говорить, що ми — пил (пісок, порох), і лише Бог здатен оживити нас, а ми — не можемо додати собі зросту, років життя чи зцілитись самотужки. 

Ми не замислюємось, що саме відбувається, коли наповнюємо легені повітрям, бо подих — це так природно! Але наше дихання залежить від Нього. 

Ми не прислухаємось до кожного стуку серця, але те, що воно безупинно штовхає кров, також є Його воля, Його Дух і Його життя в нас. 

Бог є джерелом нашого буття! Бог, а не ми!

Цар Давид молився:

«Благослови, душе моя, Господа, і все нутро моє святе Ймення Його! 
Благослови, душе моя, Господа, і не забувай за всі добродійства Його! 
Всі провини Твої Він прощає, всі недуги твої оздоровляє. 
Від могили життя твоє Він визволяє, Він милістю та милосердям тебе коронує» 
(Псалми 102:1-4)

Нехай кожне серце щодня буде сповнене вдячністю! Не знаєте, з чого почати ранкову молитву? Благословляйте Господа за Його щедрий дар життя!

Молитва: 

Господь Всемогутній! Моє серце переповнює вдячність за кожен день життя, яке я маю! Боже, дякую, що я народився, що Ти був зі мною кожну мить мого існування, й сьогодні не полишаєш мене! 

Ти створив нас усіх — тварин, птахів, рослини, та понад усе полюбив людину — полюбив мене! Дякую, що я є Твоєю дитиною. Дякую за цей дорогоцінний дар! Хочу бути завжди вдячним Тобі, навіть у складних обставинах! Молюсь в Ім'я Ісуса. Амінь!

З любов'ю,
CBN Emmanuil

Потребуєте молитовної підтримки?
Напишіть нам!