Для чого християнам потрібна віра Божа?

Ми, християни, часто робимо одну помилку. Перебуваючи в церкві, ми більше дбаємо про справи і забуваємо про стан своєї віри. Але насправді Богу потрібні не справи, а наша віра.

А що на рахунок справ? Справи з'являються як результат віри!

«Бо як тіло без духа мертве, так і віра без діл мертва!» (Якова 2:26)

Навіщо нам віра?

Віра потрібна, щоб жити святим і праведним життям. Чи не зберегти себе, чи не законсервувати, а робити добрі справи. Якщо ми просто зберігаємо себе в якомусь стані, то це не те, за що вмирав Христос.

«Випробовуйте самих себе, чи ви в вірі, пізнавайте самих себе. Хіба ви не знаєте самих себе, що Ісус Христос у вас? Хіба тільки, що ви не такі, якими мали б бути» (2 Коринтян 13:5)

Страх, релігія, норми якихось структур можуть наповнювати наше серце замість Божої віри.

І... може бути, насправді нам не потрібна віра? Може, ми живемо так, що нам достатньо закону? Але якщо ми наповнені вірою Божою, то вона завжди буде штовхати нас на справи порятунку людей, на допомогу їм через різні служіння. 

Якщо всередині нас віра Божа, то у нас є пристрасть по Христові, по Його життю. Якщо ж наша віра не робить справ Божих, то це не Божа віра.

Якщо ви сьогодні відчуваєте, що серце горить чимось іншим, ніж спасінням, то ви програєте. Першість Бога в нашому житті має бути фундаментальною, тому що з неї випливає саме наше життя. Коли ми біжимо до Нього, Він починає відкриватися, і віра росте всередині нас.

Скільки разів за вчорашній день ви згадували про Бога?

Жодного? ... Таких днів може бути один або два, а може... і цілий сезон?

Такі сезони призводять до незворотних наслідків. Адже Бог дав нам певний час на землі, і Він закликав нас до того, щоб ми виконали Його волю. Він хоче побудувати в нас і наших життях щось хороше, і він хоче, щоб ми змогли передати це далі, благословити цим світ. А ми пропускаємо цілі декади свого життя...

Шукайте Його, шукайте Його віру!

 

Сергій Львов,
пастор Kyiv Vineyard Church
Джерело