Що робити, коли бути вдячним складно

«Отож, зодягніться, як Божі вибранці, святі та улюблені, у щире милосердя, добротливість, покору, лагідність, довготерпіння...І вдячними будьте!»
(До Колоссян 3:12-15)

«Будьте вдячними!» — часом це набагато легше сказати, ніж зробити.

Якщо відверто, то серед нас є ті, кому набагато легше бути вдячними, ніж іншим. Принаймні, кожному з нас так здається. У цих людей життя проходить тихо та гладко. Діти успішні, шлюб міцний, а робота — суцільне задоволення та суспільна користь. Коли все добре, бути вдячним нескладно, тоді щира й непідробна вдячність ллється з серця. 

Що ж! Добре, коли так.

Проте для інших вдячність — непросте питання. Близькі люди зовсім «не дарунок». Друзі зраджують довіру, нами користуються, а на роботі клопоту набагато набільше, ніж нагороди. 

Як бути вдячним, коли життя — випробування, й важко знайти, за що дякувати?

Давайте подивимось на життя того, хто сказав ці слова про вдячність. Життя апостола Павла не було простим та сповненим блаженств. Він переживав побиття, ув’язнення, насмішки. Він проповідував послання Христове, проте навіть християнські лідери не завжди були до нього добрі.

Але він каже: «Будьте вдячні, зодягніться у довготерпіння». 

Чому? 
- Він твердо знав, що його Господь безумовно любить його.
- Він був упевнений, що Всемогутній Бог знає про всі події у його житті.
- Він був сповнений віри, що Бог завжди готовий допомогти та ніколи не полишить його.

Якщо у вас все добре у житті сьогодні, подякуйте Богові за Його милість та благодать. 

Якщо ви проходите крізь складнощі — дякуйте Богові за те, що Він поряд, і знає навіть кількість волосся на вашій голові! 

Ви пройдете цей шлях, а Він надасть вам сили!

Молитва: 
Господи, Ти милостивий та люблячій! Нехай Твоя присутність огорне мене сьогодні. Ти знаєш мій шлях й усі мої виклики — допоможи мені пройти їх з Тобою. У Твоє ім'я молюся, амінь!

P.S. Напишіть нам, якщо давно не знаходите приводів для подяки Богу. Ми будемо молитися про це разом з вами.

З любов'ю,
CBN Emmanuil