Вдячність є добривом для зростання плоду радості

«Дякуйте Господу, добрий бо Він, бо навіки Його милосердя!» (Псалми 106:1).

«Якби єдиною молитвою, яку ви вимовляли за все своє життя, було б: "Дякую", цього було б достатньо» (Мейстер Екхарт, німецький теолог).

Чи доводилось вам саджати рослини на городі? Якщо ваша відповідь «так», то ви знаєте що з моменту посадки до збору врожаю проходить чималий час. А ще ми маємо докладати зусилля, щоб плоди виросли смачними, не страждали від шкідників та не хворіли. Саджанці дерев та паростки городини потрібно поливати, навколо них слід обробляти ґрунт, також господарі мають захищати рослини від комах та тварин, що ними харчуються. Праця на землі важка, але благодатна. Бо завжди стає тепло на серці та радісно, коли зрілі та смачні плоди, вирощені власними руками, опиняються на твоєму столі!

Теж саме треба робити, якщо ми хочемо бачити плоди духа у своєму житті. Радість є плодом духу, й вдячність є чудовим добривом для нього!

Практикуйте вдячність! Докладайте свідомих зусиль, щоб вдячність Богові та людям, які вас оточують, наповнювала ваше серце.

У першу чергу, радість завжди збільшується, коли ми проводимо час з Богом у Його Слові й дозволяємо Йому нагадувати нам про Свою вірність, підтверджену протягом віків.

Плоди радості зростають, коли ми пригадуємо історію свого спасіння — викуплення Богом від гріха та смерті. 

Плоди радості зріють, коли ми із вдячністю обмірковуємо небесний Дар Спасіння, що ми отримали від Ісуса, й ділимось ним з іншими.

Знайдіть сьогодні час для роздумів. Розмірковуючи над своїм життям з Богом, подумайте чи вистачає вам радості? Якщо ні, то починайте дякувати за те, що маєте! Ви обов’язково відчуєте, як радість, що виростає з вдячності, заповнить ваше серце й почне поширюватись на усіх оточуючих!

«Дякуйте Господу, добрий бо Він, бо навіки Його милосердя!» (Псалми 106:1). Цей заклик десятки разів повторюється у Святому Письмі, особливо у Псалмах (також Псалом 107:1, 118:1 та ін.). 

Господь справді добрий! Його милосердя не має меж! Нам просто потрібно це помічати, і вдячність — це перший крок до хвали. І радості!

Молитва: 
Боже, я дякую Тобі за все, що Ти вже зробив у моєму житті! Дякую за Твої благословення та безмежну милість. Дякую за Твій план на моє життя, за моє майбутнє й за Твоє керівництво. Допоможи мені бути вдячним завжди. Нехай моя вдячність зрощує плод радості у моєму дусі! Амінь!

«А Богові подяка, що Він постійно чинить нас переможцями в Христі, і запашність знання про Себе через нас виявляє на всякому місці!» (2 до Коринтян 2:14)

З любов'ю,
CBN Emmanuil