4 теми для молитви за свою сім’ю

Є дуже влучний вислів: «Шлюб — це страва, що найкраще смакує з молитвою».

Мій знайомий якось сказав, що шлюб — то найкраща тренувальна платформа, де ми вчимося бути подібними до Бога. Це родючий ґрунт для благодаті, терпіння, милосердя, прощення та незліченної кількості плодів Духа, які потрібно у собі вирощувати.

Молитва є добривом, що робить родючість плодів Духа у наших серцях високою. 

Ідеальний шлюб. Ви про такий чули? Я теж ні.

Та нашій родині пощастило спостерігати за подружжями, які мають набагато більший стаж сімейного життя. Їх стосунки можна називати здоровими та щасливими. І молитва в тих родинах займала центральне місце.

У своїй родині ми на собі відчули одну мудрість: важко лаятись з людиною, з якою  щойно молився!

Бог каже, що чого б ми не просили в молитві в Ім’я Іісуса, Він дасть нам те. 

Чого варто просити в молитві за свою сім’ю?

  • Доброти

Вона нам потрібна весь час! Чим більше ми розуміємо її цінність, тим більше бачимо як нам її не вистачає. Не важливо, що ми говоримо один одному, важливо як ми це робимо. Казати правду без доброти не має сенсу,бо така правда вбиває. 

Просіть доброти у молитві, і хай вона рясно квітне між вами!

  • Щоб Бог відкрив очі серця

Ми завжди бачимо, що не так з нашим партнером, і майже ніколи — що не так з нами. Для того, щоб побачити свій егоїзм, потрібне прозріння від Святого Духа.

  • Захисту

Ми просимо захисту від злодія, який приходить «вкрасти, вбити, знищити». Диявол не любить щасливі сім’ї, бо шлюб як задум Бога — то одна з найбільших цінностей у нашому світі. Тому вона потребує максимального захисту.

  • Мудрості

Мудрість так необхідна! В родині ми — партнери, які разом досягають життєвих цілей. Партнерство — це страшенно нелегко. Бувають непрості розмови, трапляються складні ситуації, на які подружжя може мати різні погляди. А тому кожному з нас так потрібна мудрість згори! Вона допоможе побачити, який наступний крок буде найкращим для нашого шлюбу, а не для кожного з нас окремо.

А чого у молитвах за свою родину просите ви? 
Чого потребуєте найбільше?

 

Автор: Ольга Литвиненко