Здорове оточення «Школи Життя» зцілює серця підлітків

«Школа Життя» (проєкт Orphan’s Promise - Обітниця сироті) — це особливе місце. Тут підлітки навчаються бути собою, усвідомлюють власну цінність, знаходять здорове оточення та підтримку. Таким місцем вже третій рік «Школа Життя» є для 17-річної Соні.

Незважаючи на запальний характер, її життя було простим і не надто цікавим: «дім — школа — дім». Дівчинку хвилювало все те, що й будь-якого підлітка: нерозуміння у сім'ї, думки про мету життя та проблеми зі здоров'ям, де взяти грошей, упереджене ставлення вчителів, й так далі... Дівчинка мріяла займатися вокалом, малювати та грати на фортепіано, але на оплату курсів у сім'ї не було грошей.

Якось подруга сказала Соні, що відвідує «Школу Життя». Вона без перерви говорила про заняття, які там чудові викладачі та багато іншого. Соня слухала з цікавістю, але не вірила, що такі уроки можуть бути безкоштовними. Через деякий час вона зважилася побачити все на власні очі.

«Після школи я раптом згадала про це місце та вирішила записатися. Я дуже довго вагалася, стоячи під брамою, не знала, як увійти. Потім підійшла викладачка англійської мови та розпитала, як я дізналася про “Школу Життя”. Вона дуже добре ставилася до мене, мене це зачепило, й я зрозуміла, що хочу ходити сюди на заняття. Мені дуже сподобалися люди — адміністратор добра, відкрита, позитивна, й я вірно вирішила, що ходитиму сюди».

Доброзичлива атмосфера, дружні стосунки з вчителями та одногрупниками позитивно вплинули на Соню.

«Тут я познайомилася з безліччю крутих та веселих людей. Якщо чесно, після того, як я почала відвідувати заняття, я стала більш відкритою, почала дивитися по-іншому на безліч питань, — відверто розповідає дівчина. — Покращилася моя самооцінка, адже мені постійно говорять слова підтримки, що я молодець, розумниця, й я справді почала вірити в це! Я зовсім не шкодую, що прийшла у проєкту! Тут добрі люди, мені все подобається!»

Історія Соні — одна з багатьох радісних подій в історії «Школи Життя». Завдяки цьому проєкту сотні підлітків регулярно відвідують творчі та музичні заняття, уроки англійської мови та інформатики, а також спеціальний курс «Уроки самостійності». Багато цих дітей живуть у малозабезпечених чи неповних сім'ях, хтось терпить булінг однокласників, хтось не може знайти себе… «Школа Життя» допомагає кожному! А кожен, хто підтримує благодійні проєкти CBN Emmanuil пожертвами та волонтерством, допомагає нам робити більше!

Підтримати CBN Emmanuil і проєкт «Обітниця сироті».