Вітри перемін

«Тому що Я — ваш Господь Бог, і Я не змінююся» (Малахії 3:6)

Здається, у світі є лише три константи, що можна назвати твердими, фіксованими, стабільними та вірно незмінними: Бог, Його Слово і переміни. Ось те, що я помічаю.

Навколо нас усе, крім Бога, перебуває у стані безупинних трансформацій. Вулиця, на якій я виріс, зараз виглядає по-іншому, ніж коли я був дитиною. Моя зовнішність з віком продовжує змінюватися, що б я не намагався зробити, аби зупинити це.

Деякі зміни відбуваються настільки повільно, що ми їх не помічаємо у реальному часі – як, наприклад, повільне руйнування єгипетської піраміди. Інші зміни відбуваються раптово – як непередбачений торнадо, що миттєво змінює ландшафт. 

«І буде довкілля морське пасовищами, повними ям пастухів та кошар для отари» (Софонія 2:6)

У 2007 році я пережив вихор кардинальних змін. Зміни були позитивними, але вони запаморочили мені голову.
Уявіть: ось я – самотній неодружений парубок жив у своєму рідному місті у власній квартирі, працюючи на зовсім іншій роботі, ніж та, якою я займаюся сьогодні. Через рік я був у новому місті, працював у новій сфері, одружився і жив у щойно збудованому будинку. Який захопливий період змін!

Нещодавно я зіткнувся з небажаними, але неминучими змінами, повʼязаними з моїми батьками – вони обоє 80-річні й переживають зміни, що приходять зі старінням.
Минулої п'ятниці наша сім'я відвідала моїх батьків після урочистої події. Мама мала чудовий вигляд і була в хорошій формі для свого віку. Потім ми поїхали додому, і я швидко відчув на собі, як п'ятигодинна поїздка може ускладнити ситуацію.
Наступного вечора нам зателефонувала сусідка моїх батьків і повідомила, що мама впала і зламала ногу. Зараз вона стикається з багатьма небажаними змінами, серед яких відновлення після операції та тритижневий курс фізіотерапії. Її нещасний випадок вплинув і на моє життя – наступні кілька тижнів я проведу в будинку моїх батьків, щоб допомогти їм пережити цей важкий час. Я буду далеко від дружини, дітей і собаки.
Я вже сумую за ними.

Ми не завжди знаємо, коли настануть зміни. Але ми знаємо, що зміни є неминучою частиною Божого плану.

Деякі люди переживають більше змін у житті, ніж інші. Проте всі ми стикаємося з однією надзвичайно важливою зміною наприкінці життя – смертю фізичного тіла й переходом тіла духовного.

«Сіється тіло звичайне, встає тіло духовне. Є тіло звичайне, є й тіло духовне» (1 До Коринтян 15:44).

Молитва на сьогодні: 
Дорогий Небесний Батько, дякуємо Тобі за Твоє Слово, яке говорить, що Ти ніколи не змінюєшся. Послання до Євреївф 13:8 говорить нам, що Ти той самий вчора, сьогодні й навіки, і ми прославляємо Тебе за це. Ми знаємо, що можемо звернутися до Тебе, коли приходять несподівані зміни, в тому числі різкі та небажані. Дякуємо Тобі за Твою любов, милість і співчуття, що підтримують нас у всіх формах змін. Будь ласка, допоможи нам не бути занадто жорсткими, коли приходять переміни. Ми просимо Твого Духа, щоб Він дав нам можливість зігнутися, але не зламатися, коли вітер перемін пронизує нас. Амінь.

Метью Луміс
CBN Daily Devotions

P.S. Будь ласка, напишіть нам, якщо потребуєте молитовної підтримки!