Дивовижне життя не сховати за стінами

Хвороба закувала у чотирьох стінах 9-річну Мілану, та не змогла позбавити палкого бажання навчатися та мати друзів. У житті дівчинки відбулись дивовижні зміни, коли це прагнення отримало підтримку співробітників навчального центру «Обітниця сироті»…

В Закарпатському місті Хуст за підтримки «Обітниці сироті» (Orphan’s Promise) працює навчальний центр для діток, які живуть у ромському таборі. Тут їх навчають грамоті, математиці, рукоділлю, домоводству, особистій гігієні, проводять уроки музики та англійської. Також вихованцям центру розповідають біблійні історії та пояснюють Святе Письмо, моляться разом та смачно годують.

9-річна Мілана живе неподалік центру. Це малозабезпечена родина, а Мілана потребує особливого догляду. Щодня дівчинка спостерігала за дітьми, які прямували до школи. Вони сміялись, галасували, гралися, а потім розбігалися по кімнатах класів, щоб слухати вчителя та опановувати знання. Мілана проводжала дітей сумними очима… Вона часто просила маму відпустити її до школи разом з усіма, проте мама боялась. Мілана не може ходити самостійно, її возять в інвалідному візочку. Мілана багато хворіла починаючи з року, тоді вона вже ставала на ніжки, але зрештою ходити так і не навчилась. Життя малечі обмежилось стінами дому, вона не мала друзів, не вміла читати…

Одного разу, коли мами не було вдома, Мілана попросила сестричку привезти її до навчального центру. Їй так сильно сподобалось у школі, що вона почала приїжджати щодня. Побачивши, якою щасливою Мілана повертається зі школи, її мама не стала забороняти ці поїздки. З класу у клас та у їдальню Мілану носять на руках вчителі та волонтери навчального центру, а діти піклуються про неї та слідкують, щоб вона випадково не впала. У доброзичливому оточенні Мілана розквітла, вона завжди з радістю виконує шкільні завдання. Вчителі відмічають, що Мілана дуже старанна ─ почала вивчати алфавіт, цифри, невдовзі Мілана зможе читати та писати.

«Мілана кожного дня розповідає про школу. Як вони там співають, граються, навчаються читати, малюють. Вона завжди хотіла ходити до місцевої школи разом з іншими дітьми. Однак школа дуже далеко, а її не взяли через хворобу. А ваш центр близько, і там дуже люблять нашу Міланку», ─ розповідає бабуся дівчинки.

Наразі волонтери «Обітниці сироті» допомагають батькам дівчинки уточнити діагноз та встановити інвалідність. Це дасть можливість родині отримувати державну допомогу та лікувати Мілану.

Молодша сестричка Мілани також відвідує навчальний центр, й там дівчатка безкоштовно харчуються гарячою поживною їжею. Також сім’ю Мілани підтримують продуктовими наборами. Це усе справжнє благословення для родини, що знаходиться у скрутному фінансовому становищі! Зараз мама знаходиться з важкохворим батьком у лікарні, й нещодавно волонтери центру відвідали родину, помолилися за дівчинку та її тата. Мілана раділа гостям та зворушено ділилася найбільшою мрією: «Я дуже хочу ходити самостійно ─ так, як інші діти. Прошу вас, моліться за мене!»

То ж, у навчальному центрі Мілана отримала важливі навички спілкування, знайшла Бога та добрих друзів. Вона має можливість здобути освіту, й ми щиро віримо, що за допомогою «Обітниці сироті» у житті Мілани неодмінно буде ще багато чудес!

Щиро дякуємо кожному партнеру за підтримку «Обітниці сироті»! Через цей проєкт тисячі дітей групи ризику отримують шанс на щасливе майбутнє!

Переказати пожертву на рахунок «Обітниці сироті»