Тетянин дім

Більшість випускників інтернатів, залишаючи установу, стикаються з важким випробуванням — адаптацією в нових умовах повної самостійності. Річ у тім, що в інтернатній системі діти отримують базову освіту, та не навчаються простим побутовим навичкам, що можна отримати тільки у сім’ї. Наприклад, вмінню заробляти і витрачати гроші, планувати бюджет, готувати їжу, стежити за одягом і т.ін. Зачинивши за собою двері інтернату, підлітки залишаються віч-на-віч зі своїми страхами, проблемами і, як правило, поруч немає нікого, хто б допоміг...

Саме тому один із напрямів проекту «Обітниця сироті» (Orphan's Promise) — адаптація випускників інтернатів. У спеціальних адаптаційних будинках підлітки можуть проживати деякий час. Тут вони набувають необхідні навички для самостійного життя під наглядом чуйних наставників, які займаються з випускниками за спеціальною програмою.

Історія Тані

Цю дівчину звати Тетяна. Сьогодні вона навчається в Університеті, набуває професію перекладача.

Таня впевнена в собі, відповідальна, чуйна і надійна.

Такою ви побачите її у великій родині транзитного будинку Orphan's Promise - «Обітниця сироті» у м. Вінниця.

Через алкогольну залежність її мама залишила сім'ю, коли Таня була ще дитиною. Її батько залишився один з трьома дітьми. Сім'я жила в селі, прогодувати і забезпечити трьох дітей самостійно батько не міг. Поселити дітей в інтернаті і працювати далі тоді здавалося правильним рішенням.

Таня жила і навчалася в інтернаті, на вихідні і свята приїжджала до бабусі з дідусем, але тата майже не бачила, він був на заробітках. Дівчина мріяла вступити до Університету, це вдається не всім «інтернатівським», і вона старанно вчилася в школі.

В Університет Таня вступила на контрактну форму навчання. Її батько докладає всіх зусиль, щоб оплачувати навчання, але він не в змозі платити за проживання, харчування та покривати інші освітні потреби дочки. Таня і сама заробляє. Вона вже підробляє репетитором з англійської, але грошей все одно мало.

Коли співробітники Вінницької філії Orphan's Promise - «Обітниця сироті» дізналися про складне фінансове становище випускниці з інтернату, то запропонували їй оселитися в транзитному будинку для молоді групи ризику. Уже два роки Таня є частиною великої родини «Обітниця сироті» у Вінниці. Вона старанно навчається, є однією з кращих студентів на курсі. У цьому центрі Таня росте як особистість, набуває життєвого досвіду, є прикладом для інших дівчат, чує слово Боже і відвідує місцеву християнську громаду.

«Обітниця сироті» (Orphan's Promise) — це дитячий проект СBN, офіційним представником якого є CBN Emmanuil. Сьогодні за підтримки «Обітниці сироті» в Україні діє п'ять адаптаційних будинків для випускників інтернатів. Завдяки цій роботі вдалося змінити життя і подарувати надію на краще майбутнє десяткам хлопців і дівчат. Тут випускники інтернатів на практиці вчаться основам домознавства, фінансової самостійності і отримують те, що є тільки в люблячому оточенні — підтримку, наставництво, дружбу і знайомство з церквою і Христом.

Проект існує на добровільні пожертвування, тому будь-яка фінансова допомога дуже важлива для стабільного продовження роботи, в тому числі — адаптаційних центрів. Дякуємо вам за підтримку!

Підтримати «Обітницю сироті»