Ні за що не замовкайте!

«І приходять вони в Єрихон. А коли з Єрихону виходив Він разом із Своїми учнями й з безліччю люду, сидів і просив при дорозі сліпий Вартимей, син Тимеїв. І, прочувши, що то Ісус Назарянин, почав кликати та говорити: Сину Давидів, Ісусе, змилуйся надо мною! І сварились на нього багато-хто, щоб мовчав, а він іще більше кричав: Сину Давидів, змилуйся надо мною! І спинився Ісус та й сказав: Покличте його! І кличуть сліпого та й кажуть йому: Будь бадьорий, устань, Він кличе тебе. А той скинув плаща свого, і скочив із місця, і прибіг до Ісуса. А Ісус відповів і сказав йому: Що ти хочеш, щоб зробив Я тобі? Сліпий же Йому відказав: Учителю, нехай я прозрю! Ісус же до нього промовив: Іди, твоя віра спасла тебе! І той зараз прозрів, і пішов за Ісусом дорогою» (від Марка 10:46-52)

Зустріч з Ісусом

Я прочитав цю історію про зустріч Ісуса і Вартимея кілька разів, і мене вразило кілька моментів.

По-перше, хіба не сумно, що, коли Ісус проходив повз, і Вартимій почав кричати йому, натовп намагався змусити Вартимея замовкнути? Напевно ви могли подумати, що суспільство підтримає Вартимея і зрадіє, побачивши, як він зустрінеться з Тим, Хто може назавжди змінити його скрутні обставини?

Але ні. Натовп затикає йому рота і намагається заспокоїти.

У Вартимея інші плани. Можна уявити розпач, що вирував у ньому після багатьох років сліпоти. Ось, він чує, як повз нього йдуть юрби людей, благаючі про зміни. І ось, він кричить все голосніше!

Так приємно, що натовп не залякав Вартимея, і що він продовжував йти до мети.

Він хотів бачити.

Можливо, натовп не особливо цінував Вартимея, але Ісус цінував. Він почув його, зупинився і спитав те, що відгукнувся просто у його серце.

Наступне спостереження: почувши Вартимея і зупинившись заради нього, Ісус запитує, що той хоче, щоб Він зробив для нього.

Невже не очевидно, чого хоче Вартимій? Він хотів прозріти.

Але Ісус ставиться до нього з гідністю і повагою, і питає Вартимея, що б він хотів, щоб для нього зробили.

Чого ми можемо навчитися у Вартимея?

Не дозволяйте нікому примусити вас замовкнути. Навіть якщо всі навколо скептично налаштовані й сумніваються у своєму диві, кричіть голосніше! Це все відбувається між вами і Богом, і тільки Він знає результат вашого звернення до Нього.

Еклезіаст 3:7 каже, що є час мовчати і час говорити. Коли прийде час, говоріть. Вимовте, викричить свою нужду Ісусу, навіть якщо це очевидно, і Він уже все це знає, говоріть! Моліться і просіть Бога про свою нужду, бажання або диво, яким би очевидним це не здавалося. Будьте конкретним. Будьте настирливими. 

Вартимея зцілила його віра. Так сказав Ісус. Святе Письмо говорить нам, що неможливо догодити Богові без віри (Євреїв 11:6), тому поглиблюйте свою віру і довіряйте Богу в тому, що вам потрібно. Вартимій це зробив, і це назавжди змінило його життя.

Тримайтеся ближче до Чудотворця. Вартимій пішов за Ісусом після того, як отримав диво. Хіба ви не хотіли б бути поруч з тим, хто виконав ваше заповітне бажання?

Залишайтеся поруч з Ісусом, і плоди того, що Він поруч, виявляться у вашому житті!

Отже, ви дозволяєте юрбі змусити вас замовкнути або будете кричати, як того вимагає віра?

Небесний Батько,
Ти — Творець Чудес. Ти можеш все. Те, що з людьми може бути неможливим, але з Тобою все можливо. Дякую. Спасибі, що Ти хочеш благословити наше життя тим, чого ми хочемо і чого потребуємо. Дай нам залишатися поруч з Тобою і щодня бачити плоди Твоєї близькості у своєму житті.
В ім'я Ісуса,

Амінь.

Чармейн Хібберд, CBN Europe

Не мовчіть, якщо ви в нужді! Напишіть нам про вашу проблему, і ми будемо молитися про чудо Боже разом з вами!