Невидима скульптура

Усвідомлення цінності незримого світу

15 тисяч євро – за таку ціну італійський художник Сальваторе Гаран продав свою невидиму скульптуру під назвою I am — «Я є». Покупець заплатив суму, що у 2,5 раза перевищує початкову ставку.

Кожному з нас час від часу просто життєво необхідно створювати навколо себе «буферну» зону тиші і спокою, щоб мати змогу зосередитись на невидимій, проте важливій сфері нашого життя. Коли ми в тиші з довірою наближаємось до Бога, то отримуємо свіжі сили.

Оскільки Бог невидимий, у нас немає потреби дозволяти почуттям домінувати над мисленням. Прокляття цього світу саме у звеличенні чуттєвої сфери людини, проте саме вона й блокує наше усвідомлення невидимого світу, який є реальнішим за світ видимий. Видимий і відчутний світ все ще відбиває славу Творця для тих, хто має «очі, щоб бачити, та вуха, щоб чути».

Найкращий спосіб розвинути духовний зір і слух – це проводити час на самоті з Господом.

Перебувати з Ним в одному Дусі. Прагнути Його компанії, шукати можливості побути з Ним тет-а-тет. Подібно тому, як пише псалмоспівець у Псалмах: «Господа душа моя чекає, мов вартовий, що виглядає вранішню зорю, той сторож, який жде вогнів досвітніх» (Псалтир 130:6).

То ж, нагадаймо собі, що наша мета – як дітей Небесного Отця, учнів Господа Ісуса Христа і служителів Царства Божого – усвідомлювати невидимі речі, існуючи у видимому світі.

Невидима скульптура – саме усвідомлення цінності невидимого світу. Нагадування про необідність фокусувати погляд на незримій реальності.

«Нас, що не фокусують свій погляд на видних цінностях, але якраз на тих, що невидимі, бо ті, що видимі є тимчасові, а ті, що невидимі – вічні!» (2 до Коринтян 4:18).

І коли наші вуха чутимуть Його Слова, а очі бачитимуть Його славу, тоді ми разом з Небесними жителями будемо взивати: «…Святий, Святий, Святий Господь Саваоф! уся земля сповнена слави Його!..» (Ісаї 6:2-3).

P.S. Потребуєте духовної підтримки? Звʼяжіться з молитовною командою CBN Emmanuil!