Насіння від ORA допомагає забезпечити їжею 9000 українських сімей

Проєкт «SEED-їжа на кожен день» допомагає українцям у складних життєвих обставинах забезпечувати їжею свої родини. Цього року понад 9000 сімей безоплатно отримали якісне сортове насіння від голландської організації ORA, яким засіяли свої городи.  Цей проєкт щороку розширює географію, й зокрема став дієвою відповіддю на нагальні питання забезпечення продуктами мешканців деокупованих українських земель.

Донецька область вже понад 10 років страждає від військових дій. Деякі міста та населені пункти потрапляли під окупацію неодноразово. Лиман – одне з таких міст. 
Тут більшість споруд розбиті, підприємства не працюють. Але земля продовжує давати соковиті плоди, й тому кожен, хто має хоч трохи власної землі, стає землеробом.

Алла Василівна у минулому працювала вчителькою, а сьогодні проводить дні на городі, доглядаючи майбутній врожай. Жінка щиро радіє набору насіння від ORA! Дякуючи волонтерам, вона просить передати подяку й голландцям.

«Мені лише 55 років, до пенсії ще далеко, а через війну залишилася без роботи, – розповідає Алла Василівна. –  До повномасштабного вторгнення я працювала вчителем української мови та літератури, маю 33 роки викладацького стажу. Так, я була реалізованою та щасливою людиною, яка мала надію на майбутнє та сподівалася на гідне пенсійне забезпечення…  Але у 2014 році на Донеччині почався військовий конфлікт. Ми плели маскувальні сітки для наших військових, сподівались на мир. Натомість прийшла окупація… Росіяни забрали наше місто і бомбили по домівках чим тільки можна. Ми не евакуювались, бо моєму батькові 85 років, і його неможливо було вивезти. Ми дивом вижили в окупації. Сиділи голодними в холодних підвалах… Було дуже страшно, але силами ЗСУ місто було звільнене! Тепер ми будуємо плани на майбутнє, доглядаємо город, будинок і віримо, що й далі буде все добре.

undefined

На жаль, нам не вистачає на життя наших сімейних доходів, і жити нам дуже тяжко. Я отримую допомогу за вислугою років, але це такі мізерні кошти… Ми б самі ніяк не змогли закупити повний комплект насіння для посіву. І тому я дуже дякую людям з Нідерландів, які подбали про нас дуже вчасно! Наш рівень життя зовсім опустився, але ми дякуємо кожному, хто допомагає та підтримує нас. Дякую за те, що тепер у нас буде їжа!» – каже Алла Василівна.

Від імені CBN Emmanuil ми також висловлюємо щиру подяку представникам організації ОRA, за кожну з 9000 українських сімей, які отримали старт для праці та самозабезпечення. Дякуємо партнерам «Операції Благословення» та CBN Emmanuil за вашу фінансову підтримку добрих справ!
Будь ласка, продовжуйте сіяти. Сьогодні багато хто потребує нашої всебічної допомоги!

Підтримати проєкт «SEED-їжа на кожен день»